Lyxigaste flygplats-loungerna i världen
Bildspel

Lyxigaste flygplats-loungerna i världen

Det finns en hel del sunkiga flygplatser runt om i världen och ibland känns kriterierna för att få kalla ett rum för en lougne väldigt låga. Ofta överdrivs idén om lyx och flärd för förstaklassresenärerna för att sälja dyra biljetter – här följer dock fem flygplatslounger som håller det dem lovar. 

Text: Elin Fellman 

Emirates First Class Lounge, Dubai flygplats

Emirates har flera lounger på Dubai flygplats, den lyxigaste av alla ligger på terminal A. Här inne känns det inte längre som att du befinner dig på en flygplats. Det finns bland annat sängar, en restaurang, en vinkällare, ett spaområde, ett cigarrområde, ett shoppingområde och ett tyst område. Loungen tar dig också smärtfritt till alla av flygplatsens gatear. 

British Airways, Heathrow flygplats

Loungen på terminal 5 genomgick nyligen en upprustning och designen är numera klassiskt brittisk. Här är det lätt att få vara i fred då man kan låna små rum som är utrustade med en säng och ett eget badrum. Det finns också ett spa med 15 minuter långa gratisbehandlingar. 

Swiss Air, Zurich flygplats

Swiss Airs bästa av totalt nio lounger ligger på terminal E. Inredningen är stilren och bekväm och är man hungrig går det utmärkt att äta middag på loungens gourmetrestaurang. Baren, som har över 1000 vin- och champagneflaskor, har en vacker utsikt över alperna. 

Air France, Charles De Gaulle (Paris flygplats)

Själva upplevelsen på Paris flygplats är en av de bästa i världen. Åker man första klass med Air France är det möjligt att checka in direkt vid loungen med en egen säkerthetskontroll. Väl där inne erbjuds man en fine dining-upplevelse tillsammans med kocken Alain Ducasse. När man ska boarda sitt flygplan finns det privata bilar som kör dig dit. 

Qatar Airways, Doha flygplats

Qatar Airways kallar sin lounge på Doha flygplats för en oas av lyx och det är svårt att inte hålla med. Designarna bakom loungen har tydligt hämtat inspiration från Museum of Islamic Art i Megapolis Entertainment Centre i Doha. Spaområdet här har nio privata rum, en jacuzzi och flera massagebehandligar som ska motverka stelhet på den kommande flygningen. 

SmartLemur

Publicerad: 2019-09-11