Artiklar om Malaysia

 • Malaysia

  Förtrollande gryningar över dimhöljd regnskog, nära möten med vilda orangutanger och bad i vattenfall. Borneo lockar med gröna äventyr i en av jordens häftigaste miljöer. Här får vi uppleva Djungelboken på riktigt.

 • Malaysia
  Malaysia

  Där Langkawis djungler i Malaysia slutar och de vita stränderna tar vid finns många exempel på naturnära lyx. RES Dag Hermelin och Bruno Ehrs åker på resa till Malaysia och bjuds på beska rötter och arkitektur av världsklass.

 • Malaysia
  Malaysia

  24 timmars bergsklättring tar dit till toppen av Mount Kinabalu på Sabah - en av de högsta bergstopparna i Sydostasien med sina 4095 meter. Priset: öronsus, huvudvärk och total utmattning. Belöningen: en av världens vackraste soluppgångar. Och det bästa av allt, alla kan göra det. Det är imponerande högt – och ståtligt så här på håll. Mount Kinabalu på Sabah, den malaysiska delen av Borneo, mäter 4 095 meter över havet och är en av de högsta topparna i Sydostasien. Kinabalu betyder ”den stora klippan som tillhör våra förfäder”, berättar bergsguiden Dawat Kumandu och pekar mot den harmoniskt rundade toppen, som nu badar i morgonsol.

 • Malaysia

  Asiaterna har dragit förbi den gamla världen och konsumerar lyx i en omfattning vi bara kan drömma om. Som europeisk resenär får man för första gången se sig som en andra klassens människa i de finaste salongerna.