Artiklar om Marocko

 • Marocko
  Nyhet

  I höst lanseras en ny direktlinje till Agadir i Marocko från Stockholm.

 • Marocko

  Vi gör om på webben och väljer nu att satsa på åtta toppbloggare som ska ge oss de bästa tipsen till sina städer: platser som för oss är resmål, för dem är hemma. För att ni ska lära känna de lite bättre tänker vi att de ska få presentera sig själva. Först ut är Maria från Marrakech.

 • Marocko
  Marocko

  Medinas artärer pulserar dag som natt. I den gamla stadens labyrintiska gränder trängs gatuförsäljare med mattillverkare, sagoberättare och ormtjusare. En kort promenad därifrån ligger de moderna kvarteren med sitt levande uteliv och moderna gallerior – en stark kontrast till den uråldriga staden. 

 • Marocko
  Marocko

  Första gångerna jag attraherades av Marocko var jag alldeles uppeldad inför mötet med Marrakech, Casablanca och Tanger. Allt från laddad litteratur, Hollywoods äventyrliga filmer, min barndoms spännande sagor, skolans gamla hederliga geografilektioner till min ungdoms National Geographic pockade på att kommas ihåg, nu få bli uppmärksammade på nytt – och i levande livet. Och tävlade med välberesta hippievänners varmt mänskliga och erfarna berättelser, plus vildare beatnikpolares mer dekadenta upplevelser från dessa mina drömmars städer. En entusiasm och förväntan trissades upp, som sedan infriades och besannades med råge...

 • Marocko
  Intervju

  Maria Sebnat Martin är RES Marrakechbloggare. I mer än elva år har hon bott i Marocko där hon driver både en riad och ett företag specialiserat på resor.

 • Marocko
  Marocko

  I Marocko är golfen ett anrikt kunganöje, från Tanger i norr till Ouarzazate i söder. Det har berett väg för en putt bland apelsinträden på anrika Marrakech Royal Golf Club – eller varför inte bland ormtjusarna på Djemaa El Fna-torget. I ena kanten av det gigantiska torget Djemaa el Fna i Marrakech står en ormtjusare, en kryddförsäljare och man med en puttingmatta. Är det verkligen det? Jag går närmare och, jodå, det är sant.    En sådan där grön, smålöjlig sak som man ger i femtioårspresent till folk som fick en dörrmatta med golfspelare på när de fyllde fyrtiofem.