Oaxaca, Mexiko: Oaxaca – så hippiechict!
Mexiko

Oaxaca – så hippiechict!

Hotell i Oaxaca

Det fräcka resmålet Oaxaca ligger vid Mexikos södra bukt har sedan länge varit en känd plats för världsresenärer med koll på det senaste. Hit lockas både globetrotters och surfare. Det kan tyckas krångligt att ta sig hit både från Europa och USA och kanske är det därför platsen inte kryllar av turister. Tar du dig hit märker du snart att resan är mödan värd.

I den södra kröken av Mexiko, längs kusten nästan ända framme vid Guatemala, ligger landets coolaste stat – Oaxaca. Det är lika läckert som det är svårt att uttala. Området har länge varit en väl förborgad hemlighet och ett resmål som det viskats om i all förtrolighet bland en grupp världsresenärer och lyxhippies som var bland de första att turista på platsen. Rika, snygga, dekadenta nomader med koll på det senaste, men som inte lyfter många fingrar för att göra något annat än att resa och att njuta. ”You call some place paradise, kiss it goodbye” sjöng Eeagles. Oaxacas rykte som ett fantastiskt resmål har sedan länge sipprat ut, men än så länge har inte de stora horderna av turister hittat hit och tagit över. Ja, förutom kategori resenärer – surfarna. Vågorna och väderförhållanden här är perfekta för vågsporten. Kanske är det tack vare dess läge som vanliga turister inte har anstormat stränderna, Oaxaca ligger inte optimalt till för trasport vare sig från USA eller Europa. Men tar du dig hit kommer du inse att målet uppväger resan.

 

 

Puerto Escondido är en liten, pittoresk fiskeby i Oaxaca som har blivit populär bland besökare. Här hittar du det bohochica lilla boutiquehotellet Hotel Escondido som består av 16 bungalower på cirka 40 kvadratmeter vid stranden. Som om havet inte vore nog, så har hotellet även en 50 meter lång pool, som ligger på stranden längs med havet. Du kan alltså simma med havet som närmsta granne – utan att vara i havet. En onödig finess kan tyckas, men snyggt är det. Hotellet har en enkel restaurang som serverar glada fiskar som i princip hoppat upp på strandgrillen på eget bevåg. Kommer du utan surfbräda, eller är sugen på vilken annan vattensport som helst, så arrangerar hotellet gärna detta åt dig. Hotellet är medlem i designhotels.com.

Bungalow för två personer från 1 200 kr/natt.

Lediga rum & priser Hotel Escondido 

Publicerad: 2015-02-23