Amsterdam, Nederländerna: Amsterdam Trendspaning: 6 tips just nu
Reseguide

Amsterdam Trendspaning: 6 tips just nu

Amsterdam kryllar av pärlor. Här är några favoriter.

 

SHOPPING


Drömbutiken för foodies

Dille & Kamille

Dille & Kamille är ett måste för den matintresserade. Butiken är välsorterad med alltifrån linne och servis till köksredskap, kokböcker, te och kryddor. Dille & Kamilles signumstil är inspirerad av det klassiskt franska och det rustika holländska köket. Husmorsparadiset ligger på Nieuwendijk och omges komiskt nog av dimmiga turiststinna coffeeshops. Ett måste för matnördar.

Nieuwendijk 16-18

dille-kamille.nl

 

BOENDE


Snyggt boende med perfekt läge

MORGAN & MEES AMSTERDAM

Om jag inte redan bodde i Amsterdam är det på detta hotell jag skulle checka in – Morgan & Mees är ett av mina första val för boende! Det har ett perfekt läge vid Jordaan och en stilfull interiör. Morgan & Mees är inrett med en modern twist som kontrasterar i perfekt balans med den historiska byggnaden. Detaljer och material andas både funktion och lyx på ett avslappnat vis. Hotellets brasseri och restaurang är väl värda att besöka för en middag eller lunch.

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6

Lediga rum & priser

 

MAT & DRYCK

Populär kvarterskrog på Prinsengraacht

Buffet Van Odette

Det är klokt att boka bord om du äta på Buffet van Odette, ett av stans mest älskade ställen att mötas på för vällagad mat och charmig atmosfär i elegant men avslappnad miljö. Maten på Buffet Van Odette är väldigt i ropet just nu med en meny som balanserar klassiska bistrorätter som laxomelett, musslor i vin och ravioli med en mer ambitiös, växtbaserad meny. Buffet van Odette serverar även naturviner och cocktails kvällstid. Missa inte att beställa dessert och kaffe efter middagen och inta den på terrassen med vy över Prinsengracht.

Prinsengracht 598

buffet-amsterdam.nl

 

En dekadent oas

The Duchess

Behöver du en dos av flärd och lyx i ditt liv? The Duchess är botemedlet. Här kan du äta en kunglig frukost, lunch och middag. Eller varför inte beställa afternoon tea, makrons och sippa bubbel från det breda utbudet av champagne. Köket är inspirerat av den sydfranska och italienska maten med lyxigare medelhavsrätter som bläckfisk och hummer. The Duchess är husrestaurangen i fashionabla Hotel W.

Spuistraat 172

the-duchess.com

 

Hipsterhäng

The Avocado Show


Yes! Äntligen, en restaurang för avokadoälskare har öppnat upp i kreativa hooden De Pijp.

Poké bowls, avo toast, desserter – allt med avokado förstås. Hippt, kul och vänligt. Kvällstid är Avokado Show Bar öppen och då är det mer en mingelkänsla i lokalen. Instagramvänligt!

Daniël Stalpertstraat 61

theavocadoshow.com

 

 

SE & GÖRA

Museum med jazz och rysk aristokrati

The Hermitage

Från den 7 oktober till maj 2018 visar museet de holländska mästarna ur en specialkollektion från nationalhermitaget i Sankt Petersburg (världens äldsta museum). The Hermitage visar ofta utställningar med rysk anknytning från tsartiden men även andra utställningar. Trots fokus på aristokrati och samhällets elit är det en modern jordnära känsla som råder i de pedagogiskt uttänkta utställningarna. Här finns interaktiva element som bland annat ger besökarna möjlighet att fotoredigeras in i pampiga porträtt med adelsmän och borgmästarråd. Bara museikaféet är i sig är värt ett besök, med sin ekologiska mat och mikrobryggda öl och livejazz i trädgården. Kaféet lockar Amsterdambor dit året om.

Amstel 51

hermitage.nl

 

Publicerad: 2018-01-11