Amsterdam, Nederländerna: Tre snygga budgetboenden i Amsterdam
Tips

Tre snygga budgetboenden i Amsterdam

Amsterdam är en riktigt cool stad, med hippa trendriktiga designbutiker vid varje hörn, gourmetrestauranger och en utbredd kafékultur.  Här är tre boenden som är vänliga mot plånboken.

Text: Sofia Sundström

Cocomama

En budgetfavorit: Ägarna Anika och Lotje beskriver Cocomama som ett ”boutique hostel”. Resultatet är en perfekt mix: lyxhotellens design och professionalism, vandrarhemmets avslappnade stil och unga framtoning.

Westeinde 18

cocomama.nl

Lediga rum & priser

Generator Hostels

Hippt och plånboksvänligt i bubblande området Amsterdam Oost. Generator Hostel är inte ditt typiska vandrarhem med kala korridorer, luggslitna sängar och delade badrum. Här har du istället ett etablissemang som tävlar med The Hoxton och andra designhotell om en medveten publik. Med känsla för detalj i design har man skapat en spännande plats i en vacker byggnad som en gång var ett zoologiskt universitet. Den djuriska känslan är något som man tagit vara på när man till exempel bevarat byggnadens historiska auditorium, som numera huserar en stilig bar. Generators interiör är en generös mix av retrodesign och ung grafisk form. Det lekfulla draget är genomgående. Rummen som blickar ut mot lummiga Oosterpark är helglasade för att ge känslan av att sova inuti en trädkoja. Det blir mycket upplevelse för pengarna. För den som vill utforska östra Amsterdam, en stadsdel som blommat upp de senaste åren, har Generator Hostel ett toppenläge, vägg i vägg med etnografiska Tropenmuseum och nära till barer och restauranger. Generator Hostel vurmar för Oost’s lokalkultur och samarbetar bland annat med lokala mikrobryggerier, bagerier och ett kafferosteri. I det egna kaféet och i restaurangen Nesci, kan man njuta av trendig och omsorgsfullt utvald mat och dryck. Även om du inte bor på Generator Hostel är detta ett perfekt stopp i Oost för en drink eller lunch på terrassen med utsikt över parken. Del i fyrbäddsrum från cirka 240 kronor natten. Dubbelrum från cirka 640 kronor natten.

Mauritskade 57

generatorhostels.com

Lediga rum & priser

Clink

Norra Amsterdam kompenserar för sin brist på ståtliga kanalhus genom att ha en lägre prisnivå och vandrarhemmet ClinkNoord är ett ypperligt alternativ för den som vill spendera på annat än lyxhotell. Det mesta du behöver finns, som tvättmaskiner och en 24-timmars bemannad reception. Byggnaden var ett gammalt laboratorium innan den konverterades till vandrarhem och de rymliga lokalerna bjuder även på lounge med avslappnad livemusik och dj:s på helger och kvällar. Kolla in hemsidan för program. Det går båtar hela dagen mellan Norra Amsterdam och centralstationen. Resan tar några minuter och är gratis.

Badhuiskade 3

clinkhostels.com

Lediga rum & priser

Vår stor reseguide till Amsterdam hittar du här

Publicerad: 2019-03-15