Nu öppnar Helsingborgs hotellsatsning Clarion Hotel Sea

Nu öppnar Helsingborgs hotellsatsning Clarion Hotel Sea

Nu på fredag öppnar Clarion Hotel & Congress Sea U i centrala Helsingborg. Hotellet ligger längst med kajkanten och har utsikt över sundet, med rådhuset i förgrunden. En takpool, en rooftop bar med panoramautsikt, 250 hotellrum, en kongress som rymmer 1250 personer och 20 mötesrum gör hotellet unikt. Ett nytt restaurangkoncept; AMA Nikkei Restaurant & Rooftop Bar lanseras också på Clarion Hotel Sea U, enligt ett pressmeddelande. 

Clarion Hotel Sea U är tänkt att bli en pulserande mötesplats för såväl Helsingborgare som tillresta. 

– Helsingborg är en fantastisk stad och Clarion Sea U är en del av staden, för staden. Jag vet att vi kan få fler människor att njuta av och upptäcka, det som i folkmun kallas Sundets Pärla. Innanför våra dörrar kan man förvänta sig hög musik, nya intryck, roliga event och arrangemang. Alla är välkomna, vi har rum för alla. Jag är stolt att få leverera en sådan upplevelse och en hållbar produkt som bara kommer bli bättre med tiden, precis som en snygg dansk möbel. Dessutom har Clarion Hotel Sea U en varm atmosfär med medarbetare som brinner för service i världsklass, mångfald, miljö och att leverera det där lilla extra, säger Miri Sumiq, VD Clarion Hotel Sea U.

Clarion Hotel Sea U var den sista etappen i stadsutvecklingsprojektet “Ångfärjetomten” i centrala Helsingborg. Det är ett strategiskt och viktigt projekt för Helsingborg Stad. 2016 startade projektet som har resulterat i bland annat 155 bostäder, ett kongresshotell, butiker, restauranger och verksamhetslokaler mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund.

Midroc har ansvarat för utvecklingen av Sea U, Jais Arkitekter har stått för gestaltningen av hotell- & kongressbyggnaden. Inredningsarkitekt är Mod. Arkitekter.

– Äntligen öppnar Sea U. Anläggningen kommer att skapa välbehövliga jobb, men framför allt kommer den genom sin placering, utsikt och fina utformning att bli en central plats för möten och umgänge för helsingborgare, näringsliv och besökare. Tack till Midroc och Clarion för gott samarbete och för att ni tror på Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Publicerad: 2021-02-10