Krakow, Polen: Höstweekend i Krakow – här är 5 tips du inte får missa
Handplockade tips

Höstweekend i Krakow – här är 5 tips du inte får missa

Krakow är både promenadvänlig, vacker och charmig. Här kan du äta gott och bo lyxigt för en förhållandevis rimlig peng. Restaurangerna är många och generellt sett riktigt bra. Här är våra senaste favoriter i den polska, hippa och numera heta matstaden. 

Lediga rum & priser i Krakow

Mercy Brown

Hitta hit

Medan vissa har speakeasies har Krakow sina ”lost bars”, men konceptet är detsamma. Den första baren att gömma sin dörr var Mercy Brown, som du idag hittar i restaurangen Smakolyki. Du får tillgång till baren via restaurangens garderob, genom en smal hall och upp för en mindre trappa till den något gömda innerbyggnaden – Mercy Brown. Här är det dova ljus, pampiga kristallkronor tillsammans med sammetssoffor och guldiga draperier. som gäller. Och burlesque och spännande cocktails såklart.

Alchemia od Kuchni

Hitta hit

Hipp restaurang med både en meny och inredning som påminner om New York. Här serveras hamburgare, soppor, sallader och gatumat som pad thai, hummus och fish & chips. För veganen finns bra alternativ (vad sägs om blomkålsstek?). Alchemia od Kuchni serverar också frukost med en främst äggbaserad frukostmeny.

Boska Lodziarnia Krakoska 

Hitta hit

Krakoska är kärleksbarnet till ett stolt par som inte ville att stadens sanna charm skulle försvinna i all gentrifiering och globalisering, i en stad med en blomstrande matscen. Här serveras efterrätter och glass. 

Krako slow wines

Hitta hit

Ett kultställe i Krakow bland lokala mat- och naturvinsälskare. Här serveras välkomponerade små rätter med en blandning av lokala produkter, östeuropeiska rätter och grillrätter, tillsammans med ett exceptionellt urval av viner från Central- och Östeuropa, t.ex. Ungern, Georgien, Rumänien, Armenien, Österrike och Polen. 

Ramen people

Hitta hit

En ramenrestaurang känns som ett solklart tillskott till den redan hippa stadsdelen Kazimierz. Med 13 typer av ramen på menyn är du bortskämd med valmöjligheter (jämfört med många andra ramenställen). Veganer, vegetarianer och grönsaksälskare är naturligtvis försedda med kött- och äggfria versioner av denna fantastiska buljongsoppa, och barn kan dessutom beställa en speciell barnramen så att de inte ramlar i och drunknar i den vanliga större skålen. Till maten finns en härlig lista med aromatiska teer, matcha, kallbryggt kaffe samt lemonad. 

Läs ytterligare 46 handplockade tips till Krakow HÄR.

Publicerad: 2022-10-21