Polen: På svampjakt i den polska regionen Pommern
Tips

På svampjakt i den polska regionen Pommern

Matälskare som besöker den polska regionen Pommern på hösten kan se fram emot en mängd läckra hösträtter och smaker – regionens skogar vimlar av svamp, som du kan plocka själv eller avnjuta i värmande rätter på de prisvärda lokala restaurangerna.

Lediga rum & priser i polska Pommern

På restaurang Mercato i Gdansk kan du till exempel smaka på signaturrätten confiterad kanin med en mängd olika svampar, som ostronmussling och kungsmussling. Restaurangen gör även en specialtoast med kantareller, pocherat ägg och hollandaisesås. Restaurangerna i Gdansk är mycket prisvärda och rätterna på Mercato kostar 130–175 kronor.

Andra restauranger i Gdansk som är värda att rekommendera är Tu Poző Marżyć, Fino, Fukafe och Kashubian Lebunia Palace, som också lagar fantastisk mat till bra priser. Om du är i staden Sopot kan du även passa på att besöka restaurangen Słona Woda. Här kan du till exempel äta butternutpumpa med viltkött och gott om svamp. Här kostar en varmrätt 65–170 kronor. I Sopot kan du även äta gott på Tawerna Rybaki.

Andra bra restauranger i regionen är Nordowi Mól i Celbowo och Bialy Królik i Gdynia. Vill du plocka svamp så kan du ge dig ut i någon av regionens många skogar. Jorden i de pommerska skogarna är känd för att vara särskilt bra för matsvampar, så det finns gott om möjligheter att hitta alla sorters svampar. Det går ofta att hitta kantareller och ädelsoppar, men har man tur kan man även stöta på karljohanssvamp eller riskor.

Publicerad: 2022-11-06