Genève, Schweiz: RES TV från Genève – här är tipsen
RES TV

RES TV från Genève – här är tipsen

Den första anhalten i RES TV i höst är den schweiziska staden Genève. Vår ciceron Rickard Söderberg har tagit pulsen på några av stadens bästa pärlor.

I de tre RES TV-episoderna i Genève får vi följa med till en anrik cocolatiaire, en urmakare och på en riktigt gourmetrunda på stan.

 

Här är adresserna till tipsen som visas i programmen.

La Bonbonnière Genève

Chokladtillverkning är en schweizisk stolthet och här på La Bonbonnière Genève har man tillverkat choklad sedan 1921. Här lyckas Rickard Söderberg med konststycket att bygga ihop en ikonisk pokal helt i choklad – och att därefter äta upp den.

Rue Pierre-Fatio 15, Genève

labonbonniere.ch

 

Hotel N'vY

På det här hippa hotellet bodde Rickard Söderberg under sin resa i Genève. Arty, trendigt och mysigt fyrstjärnigt hotell som ligger mitt i smeten ett stenkast från Genèvesjön. Här är inte bara ytorna designade – här har man även satt sin prägel på doft och ljudbild.  

Rue de Richemont 18, Genève

hotelnvygeneva.com

 

Initium

Urmakaren, hos vilken Rickard Söderberg får designa och bygga ihop ett eget armbandsur. Här kan man även gå en kurs i urmakeri eller göra precis som Rickard och åka hem med en helt unik souvenir.

Grand-Rue 17, Genève

initium.ch

 

Alive

Veganrestaurang, superfoodbutik och yogastudio i ett. Hälsan är i fokus och så även hållbarhet, ekologi och närodlade råvaror.

Rue des Barques 2, Genève

alive.swiss/fr

 

Le Chat Bottè

Michelinrestaurangen ligger i hotellet Beau-Rivage och här frossar Rickard Söderberg loss på en avsmakningsmeny som får det att vattnas i munnen av att titta på. Om du har anledning att unna dig en härlig kväll – eller ingen anledning alls förresten – boka ett bord här (i god tid).

Beau-Rivage Geneva

Quai du Mont-Blanc 13, 1201 Genève

beau-rivage.ch

Publicerad: 2018-10-03