Singapore: 5 tips till Asiens lilla guldstjärna Singapore
Tips

5 tips till Asiens lilla guldstjärna Singapore

Asiens näst minsta land – men Singapore har otroligt mycket att erbjuda. Den moderna storsstaden har bland annat restauranger och shopping i världsklass och några av världens häftigaste takbarer. Här följer fem tips i den sydostasiatiska staden. 

Text: Elin Fellman

HOTELL

Naumi Hotel 

Boutiquehotellet Naumi Hotel ligger mitt i centrala Singapore med fem minuters promenad till bland annat Marina Bay Financial Centre med dess shopping och restauranger. Hotellet har en vacker takterass med en infinitypool och erbjuder 73 rum med en futuristisk och modern inredning. Naumi är en del av en liten hotellkedja som även finns i Sydney, Auckland och Wellington. Ett dubbelrum kostar från cirka 2500 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

SE & GÖRA 

Marina Bay Sands 

Det storslagna hotellet Marina Bay Sands är en stor turistattraktion i Singapore. I hjärtat av staden ligger hotellet med världens största infinitypool. Tre skyskrapor är sammanbundna med en stor surfbräda och inuti finns bland annat kasino, shopping, konst, museer och skybar. Helt klart värt ett besök alltså. 

Chinatown 

Singapore hämtar influenser från sina grannländer och inte minst Kina. I stadens Chinatown är utbudet av mat enormt. Här kan du också strosa runt bland de färgstarka gränderna och shoppa loss i de små butikerna. En bra utgångspunkt är Chinatown heritage center som är ett museum som bland annat visar hur människorna levde förr i trånga rum och så finns även ett galleri med ett stort omfång av bilder. 

NATTLIV

Hotel Jen Orchardgateway

Singapore är känd för sin skyline och diverse takbarer. Hotel Jen Orchardgateway har kanske den coolaste rooftop-poolen av alla. Den långsmala poolen sträcker sig över hela taket och gästerna har en perfekt panormavy över staden. Inredningen är grön och lummig och ser ut som en klassisk beach club – men är beläget i skyn. Här kan du sippa på smaskiga drinkar och även avnjuta en massage om du känner för det. 

Level 33 

Tröttnar du på drinkar kan du besöka Level33 som har världens högst belägna ölbryggeri. Atmosfären är avslappnad och här serveras endast öl. Njut av en unikölprovning med utsikt över Singapore Marian Bay. 

Läs den stora reseguiden till Singapore här.

Publicerad: 2019-04-25