Barcelona, Spanien: Hett i Barcelona: Kataloniens nationaldag
Getty Images
Korrens tips

Hett i Barcelona: Kataloniens nationaldag

Var ska man bo, äta och dricka i vackra Barcelona? RES Barcelona-korre Ida Mogren ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips att fira den storslagna katalanska nationaldagen. 

Lediga rum & priser i Barcelona

Imorgon, den 11:e September, är det Kataloniens nationaldag och det är dags för det årliga firandet i centrala Barcelona, med katalanska flaggor, musik och manifestationer. Katalanerna firar sedan 1980 sin nationaldag den 11:e September som är ett historiskt datum, det hänvisar nämligen till år 1714 nederlag, där katalanera tillslut tvingades kapitulera till franska och kastiliska soldater efter 13 månaders belägring av staden. Detta är både en dag för politisk aktion och folkfest.

Många saker händer under nationaldagen, som på katalanska kallas, La Diada. Bland annat kan man gå på uppläsning av katalanska dikter, lyssna på katalansk musik eller titta på traditionell katalansk dans. De flesta firanden äger rum i centrala Barcelona. Missa inte uppvisningarna av en rad katalanska kulturuttryck i området El Born’s kulturcentrum, EL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA, klockan 11.30 eller konserterna vid Arc de Triumph klockan 19.00. Tänk också på att detta är en röd dag, då de flesta butiker håller stängt, och att man spärrar av stora delar av centrala Barcelona, från biltrafik. 

Läs den stora reseguiden till Barcelona HÄR.

Publicerad: 2019-09-10