Malaga, Spanien: 5 heta tips i weekendfavoriten Malaga
Getty Images
Tips

5 heta tips i weekendfavoriten Malaga

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, stränder och Solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför Malaga har blivit svenskarnas nya weekendfavorit. Här är fem tips i den spanska kuststaden just nu.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Malaga

Hotell

AC Hotel Malaga Palacio

Lediga rum & priser

Den spanska hotellkedjan AC förespråkar modern design och komfort och erbjuder enklare rum, men med en fantastisk utsikt över Malaga och havet. Missa inte Bar Ático på 15:e våningen. Här kan du avsluta dagen med ett dopp i takpoolen och en smarrig cocktail. En natt på det fyrstjärniga hotellet kostar från cirka 1000 kronor.

Room Mate Larios 

Lediga rum & priser

Boutiquehotell med art deco-inredning mitt i centrala Malaga. Här bor du med fördel om du är ute efter en cityweekend och vill ha nära till stadens aktiviteter, sevärdheter och restauranger. En natt på det fyrstjärniga hotellet kostar från cirka 800 kronor.

Se & göra

Spabehandling på Hammam al Andalus

Slappna av i de termiska poolerna på Hammam Al Andalus, Malagas arabiska bad. Här finns något för det flesta. Bland annat ett ångrum med aromatiska dofter, ångbastu, isbad och renande Midra-massage som stimulerar blodcirkulationen samt flera andra olika massagebehandlingar. 

Äta & dricka 

El Refectorium

En exklusiv men otroligt mysig tapasbar i centrala Malaga där man kan välja mellan att boka bord eller käka i baren som spanjorerna. Om du väljer det senare alternativet får du en mer intim upplevelse och kan prata med barpersonalen och få det perfekta vinet till maten. På menyn finns mest klassiska tapas med en tvist, bland annat skaldjursfyllda pimientos de piquill och ensaladilla rusa (rysk sallad). 

Takbaren på Sallés Hotel Málaga Centro

På våning sju av det fyrstjärniga hotellet Sallés Hotel Málaga Centro ligger en takbar med en stor pool och en vacker utsikt över staden. Baren är mest känd för att annordna intima gratisspelningar under sommaren som kallas "Live the Roof". 

Läs den stora reseguiden till Malaga HÄR.

Publicerad: 2020-01-14