Malaga, Spanien: Bildspel: De 5 bästa hotellen i Malaga just nu
Tips

Bildspel: De 5 bästa hotellen i Malaga just nu

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, lång citystrand och Solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför Malaga har blivit svenskarnas nya weekendfavorit. RES har valt de bästa hotellen i den andalusiska kulturmetropolen.  

Text och foto: Annika Goldhammer 

Lediga rum & priser

Hotel Petit Palace 

Fyrstjärnigt hotell med femstjärnigt läge, alldeles intill shoppinggatan Calle Larios mitt i staden. Här välkomnas även hundar och barn, de senare med ett särskilt välkomstkit. Riklig frukostbuffé inklusive en stor hälsohörna med smoothies, nötsmör och hälsosamma yoghurttoppings. Extra plus för gratis lånecyklar. Dubbelrum från cirka 1 000 kronor per natt. 

Calle Nicasio Calle 3  

petitpalaceplazamalaga.com 

Parador de Gibralfaro 

Den spanska paradorkedjan erbjuder ofta hotell med historisk atmosfär – och det i Malaga är inget undantag. Det här fyrstjärniga hotellet ligger alldeles intill borgen Gibralfaro och slottet Alcazaba, två av stadens mest kända sevärdheter, och har 38 traditionellt inredda rum, pool och stor terrass med utsikt över staden och havet. En trevlig bonus är att gästerna får tillgång till golf- och tennisbanorna på närbelägna Parador del Golf.  Dubbelrum från cirka 1 300 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Castillo de Gibralfaro 

parador.es/en/paradores/parador-de-malaga-gibralfaro 

Room Mate Valeria  

Modernt mellanklasshotell med inredning inspirerad av stadens parker och trädgårdar. Bra läge i trendiga stadsdelen Soho. Bäst av allt är takterrassen. Här väntar bar, pool och sköna solsängar – rena drömmen för en trött turist. Skulle det vara fullbokat har hotellkedjan ytterligare ett hotell i staden, beläget mitt på shoppinggatan Larios. Dubbelrum från cirka 1 250 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Plaza del Poeta Alfonso Canales 5 

room-matehotels.com  

Dulces Dreams 

Hostel med rum döpta efter sötsaker, välj mellan exempelvis Brownie, Tiramisu eller Apple Pie. Flera av rummen har egen toalett och hotellstandard, men här finns även budgetrum med gemensamt badrum i korridoren. I bottenvåningen ligger ett mysigt kafé med hembakta kakor, frukostpaket och gott kaffe. Bra läge mitt i smeten, men för ljudkänsliga kan det vara bra att veta att det ligger en nattklubb bredvid. Den härliga takterrassen är öppen även för kafégäster – ett hett tips för den som behöver tanka energi under dagen. Skulle det vara fullt finns systerstället Picnic Dreams. Dubbelrum med eget badrum från cirka 600 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Plaza de los Mártires 6 

dulcesdreamshostel.com 

La Donaira 

Den som vill kombinera några dagar i storstaden med en lugn lantsemester gör klokt i att boka ett par dagar på den här chica ekoretreaten på landet norr om Malaga. Här finns nio drömmiga rum (som får både instagrammare och inredningsnördar att dregla), pool, spa, häststall, ekskogar, vinodlingar och en stor biodynamisk köksträdgård. Varje morgon inleds med att gästerna får komponera sitt eget örtte i gårdens medicinska örtodling. All inclusive från cirka 2 500 kronor per natt. 

Calle La Fuente 49, El Gastor 

ladonaira.com 

Läs den stora reseguiden till Malaga här.

Publicerad: 2019-05-20