Malaga, Spanien: Detta bör du inte missa i weekendfavoriten Malaga
Tips

Detta bör du inte missa i weekendfavoriten Malaga

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, lång citystrand och Solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför Malaga har blivit svenskarnas nya weekendfavorit. RES har valt de bästa sevärdheterna i den andalusiska kulturmetropolen.  

Text & foto: Annika Goldhammer

Lediga rum & priser

Centre Pompidou  

Centre Pompidou Malaga är den första filialen till det berömda museet i Paris och öppnade 2015. Den färgglada glaskuben (även känd som Cubo) ligger vid stadens nyrenoverade hamnområde och har blivit en symbol för det nya, kulturella Malaga. Här visas lånade verk från Paris vid sidan av lokala berömdheter som Picasso och tillfälliga utställningar. 

Pasaje Doctor Carrillo Casaux, Muelle Uno 

centrepompidou-malaga.eu 

Picassomuseet 

Pablo Picasso föddes i Malaga och i dag finns både hans födelsehem och ett Picassomuseum att besöka. Den permanenta utställningen på konstmuseet innehåller nära 300 olika verk av konstnären, från de allra första målningarna till en av de sista. 

Calle San Agustín 8 

museopicassomalaga.org 

Matrunda 

Ett bra sätt att snabbt få koll på stadens restaurangscen är att inleda resan med en rundtur med Spain Food Sherpas. De har en rad guidade rundturer för foodies, bland annat en tapasrunda med stopp på både moderna vinbarer och traditionella tavernor. Pris 65 euro.  

Deras blogg är en annan pålitlig och uppdaterad källa till restaurangtips! 

spainfoodsherpas.com 

Playa de la Malagueta 

Den fina citystranden i Malaga breder ut sig bakom hamnen och sträcker sig över en kilometer österut. Stranden kantas av flera restauranger, utegym och en strandpromenad som gjord för såväl jogging- som cykelturer. Solstolar och parasoll finns att hyra. 

Soho  

För tio år sedan var Soho ett område som få besökte i onödan. I dag har det förvandlats till ett kreativt konstdistrikt präglat av gatukonst och fasadmålningar. Här finns också det moderna konstmuseet CAC, små gallerier, kaféer och krogar. 

sohomlg.com 

cacmalaga.eu 

Bybesök  

Konstnärsbyn Frigilliana ligger strax norr om Nerja, en dryg timme öster om Malaga, och har blivit utsedd till en av Andalusiens vackraste byar. Hit åker man för att strosa genom tysta, smala gränder kantade av vitkalkade hus, medelhavsväxter och restauranger. I området finns också flera fina vandringsleder. 

En annan by väl värd en utflykt är Ronda, en och en halv timme nordväst om Malaga. 

Publicerad: 2019-06-05