Storbritannien: London - bästa tipsen just nu
Londonbon Cajsa Lykke Carlson tipsar om sina senaste favoriter i hemstaden. Foto: Istock.
Storbritannien

London - bästa tipsen just nu

Ett mecka för chokladälskare, ett varuhus med ny adress och goda drinkar söder om Themsen. Här är Londonbon Cajsa Lykke Carlsons senaste tips till sin hemstad.

Text: Cajsa Lykke Carlson

Mat och dryck

Peckham Refreshment Rooms - Trendigt söder om Themsen
Peckham i södra London har blivit mer och mer spännande att besöka på senare år. I takt med att norra London blir dyrare väljer många unga, kreativa människor att bosätta sig i söder, och Peckham är fortfarande på uppgång. Ett av de säkra korten i området är Peckham Refreshment Rooms, som ligger precis vid pendeltågsstationen i en art deco-byggnad från 1930-talet. Prova en av deras roliga cocktails eller något från den välsorterade matmenyn som fokuserar på klassiska franska och brittiska rätter med en modern twist.
Unit 3&4, 12-16 Blenheim Grove
peckhamrefreshment.com


1960-stil och indiskt på Dishroom i London. Foto: John Carey

Dishoom - Indisk mat i 60-talsstil
Indisk-persiska Dishoom har fyra populära Londonrestauranger. Den nyaste ligger vid Carnaby Street, den världsberömda gatan som var Londons stilcentrum på 1960-talet, och är inspirerad av områdets historia – här hängde både mods och hippies. Resultatet är en mycket snyggt inredd restaurang med en skönt avslappnad, men stilren 1960-talsvibe. Perfekt för en lång frukost eller brunch eftersom morgonrätterna är utsökta, men Dishoom rekommenderas också för middag.
22 Kingly Street
dishoom.com/carnaby

Shopping

Mast Chocolate – Paradis för chokladälskaren
När man stiger in i Mast Chocolates butik på Redchurch Street slår chokladaromen mot en. Här inte bara säljs choklad, här görs den också, och varje dag hålls det visningar där man kan se hur tillverkningen går till. Chokladen är dyr, men att prova en av de ovanliga smakerna är definitivt värt det – vad sägs om choklad med smak av lönn, rök eller olivolja, eller choklad gjord på getmjölk? För den som vill ha något mer traditionellt finns det klassiker som vanilj och kaffe också. Mast Brothers väldigt fina förpackningar gör också chokladen till en rolig present.
19-29 Redchurch Street
mastbrothers.com

Dover Street Market – Ikoniskt designvaruhus i ny lokal
Modeskaparen Rei Kawakubo öppnade det första Dover Street Market-varuhuset på just Dover Street i London 2004. Nu har det flyttat till en större lokal på Haymarket, mitt i centrala London. Det är en modepärla mitt i turistområdet och på dess fem våningar hittar du allt från världens bästa designers. Oavsett om du är ute efter det senaste inom streetwear från Palace, en lyxklänning från Dior eller en specialdesignad kollektion från Simone Rocha så finns det här. DSM har också ett fint kafé på översta våningen.
18-22 Haymarket
doverstreetmarket.com

 

Se & göra

Genesis Cinema - Mysig lokalbio i East End
För de flesta Londonturister betyder ett biobesök att betala dyra pengar på någon av jättebiograferna runt Leicester Square. Men det finns betydligt roligare biografer i staden om man vågar sig utanför centrum. Stepney Green i East End är fortfarande ett något nedgånget område som börjar få mer och mer intressanta ställen. Genesis Cinema är dess snygga lokalbio, som blivit uppfräschad och har en bar och ett kafé. Boka en film i salong nummer fem om du vill sitta i en fåtölj med eget bord för din drink, för en lyxig filmupplevelse.
93-95 Mile End Road
genesiscinema.co.uk

Rolling Stones: Exhibitionism - Jätteutställning om musiklegendarerna
The Rolling Stones är, trots medlemmarnas ålder, fortfarande världens största rockband och nu hyllas de med den största utställningen om bandet någonsin. På Saatchi Gallery i Chelsea, området där bandet först började sin karriär tillsammans, har nio rum fyllts med över 500 objekt från bandets tid tillsammans, inklusive saker från medlemmarnas personliga samlingar. Exhibitionism täcker konst och design, mode, film och givetvis musik. Utställningen pågår till den 4 september.
På Saatchi Gallery
Duke of York’s HQ, King’s Road
stonesexhibitionism.com

Boende

Kandara Guest House - Charmigt bed and breakfast
Kandara Guest House ligger nära trevliga Angel i norra London och är stället jag alltid rekommenderar till vänner och familj som vill bo prisvärt och fräscht. Hallen är klädd med vackra William Morris-tapeter som ger en klassisk, engelsk känsla och rummen är rena och ombonade. En rejäl frukost ingår i priset och det är lätt att ta sig till tunnelbanan i Angel för att åka in till centrum. Enkelrum från cirka 680 kronor/natt, dubbelrum från cirka 940 kronor/natt.
68 Ockendon Road
kandara.co.uk

Glöm inte att följa Cajsas blogg för fler tips.

Publicerad: 2016-06-13