London, Storbritannien: Blakes Hotel: Första luxuösa boutiquehotellet?
Korrens tips

Blakes Hotel: Första luxuösa boutiquehotellet?

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är boutiquehotellet Blakes Hotel. 

Lediga rum & priser i London

Blakes hävdar vara det första luxuösa boutiquehotellet att ha öppnat i världen. Oavsett om det är sant eller ej, är det ett faktum att Blakes anno 1978 spelar i en liten liga för sig själv. Läget på en välbeställd bostadsgata i tjusiga Kensington ger hotellet en avskild aura. Känslan håller i sig när man stigit in genom den svartmålade fasaden och möts av en överdådig bohemisk värld som flirtar vilt med asiatiska influenser. Tänk svartvita harlekinmönster, randiga tapeter, glänsande lack och gyllene detaljer blandat med kinesiska vaser, snövita liljor, gamla kistor och tunga byråer. Lite som om Tim Burton och Wong Kar-wai slagit sina kreativa påsar ihop.

Eftersom hotellet ligger i utspritt i vad som en gång var skilda hus är det utanför de tillräckligt tilltagna hotellrummen underbart trångt, och trappor och korridorer känns ofta labyrintiska. Inte heller restaurangen är överdrivet stor, men serverar god brittisk-asiatisk mat och har en utmärkt bar. Det finns även en cocktaillounge i källaren, Blakes Below, vilken påminner mer om en klubb då DJ:s driver på dansgolv mellan de sammetsklädda sofforna när klockan blivit sen. Blakes är skönt intimt och mycket flott, ett perfekt val för dig som vill bo unikt och tillbringa en hel del tid på hotellet.

blakeshotel.com

33 Roland Gardens, Kensington SW7 3PF

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-12-03