Sverige: Långresor i topp på höstens bokningar
Getty Images
Nyhet

Långresor i topp på höstens bokningar

Nu är det högsäsong för bokningar av höstens city- och långresor. Vings bokningsstatistik visar att det är klassiska städer som lockar, där bokningarna till bland annat Rom har ökat med 21 procent den senaste månaden. Till långväga resmål toppar Maldiverna och Dubai, till vilka bokningarna har ökat markant med 85 respektive 60 procent den senaste månaden, enligt ett pressmeddelande.

– Klassiska cityresmål står sig som alltid och det är inte förvånande att många längtar till Rom, men jag vill gärna lyfta Lissabon som på senare år fått ett rejält uppsving och lockar trendkänsliga resenärer från hela världen. Det är ett perfekt resmål för en weekend eller längre vistelse om man vill ha en kombination av sol- och citysemester. Trots att staden vuxit mycket de senaste åren har den lyckats behålla sin charm och för mat- och nöjesintresserade resenärer finns massor av trevliga ställen att upptäcka, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe i ett pressmeddelande.

Topp-5 bäst bokade städer hos Ving i höst: *

  1. Rom
  2. Barcelona
  3. London
  4. Lissabon
  5. Prag

Stor ökning till Maldiverna

Det är inte bara cityresmål som lockar i höst. Många väljer att resa längre bort och senaste månaden har bokningarna till Maldiverna ökat med hela 85 procent och till Dubai med 60 procent, båda spektakulära resmål som finns med på många svenskars bucket list.

Topp-5 bäst bokade långdistansresmål hos Ving i höst:*

  1. Maldiverna
  2. Dubai
  3. Florida
  4. Mauritius
  5. Bali

*Topplistorna gäller för avresor under perioden 1 september till 30 november 2019.

Publicerad: 2019-08-26