Sverige: Rekordmånga vill fly fyrverkerierna på nyår
Getty Images
Tips

Rekordmånga vill fly fyrverkerierna på nyår

På nyårsafton är det många djur som drabbas av rädsla när fyrverkerierna avlöser varandra. Vill du slippa en panikslagen hund när du firar in det nya året? På Clarion Hotel Arlanda kan ägare och husdjur checka in för sjunde året i rad – och rekordmånga har bokat rum i år. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser

Vid Arlanda flygplats är det mer eller mindre en fristad från fyrverkerier, inom en mils radie råder det fyverkeriförbud vilket passar perfekt för oroliga husdjur. Under konceptet "Happy Dog" bjuder Clarion Hotel Arlanda Airport in husdjur och deras ägare för sjunde året i rad

– Djur som är rädda för fyrverkerier visar tecken på rädsla och oro. Vet man om att man har ett husdjur som är rädd för fyrverkerier rekommenderar vi att man lämnar stan under nyårshelgen. På och i närheten av en flygplats är den optimala platsen att vistas då det råder fyrverkeriförbud, säger Caroline Caldemar, veterinär på FirstVet, i ett pressmeddelande.

I år kommer totalt 380 hundar att fira nyår på hotellet – en ökning med 60 hundar jämfört med i fjol. Men det är inte bara hundar som är välkomna, katter, papegojor och en sköldpadda har firat nyår på hotellet under åren. 

– ”Happy Dog” har verkligen blivit en succé. Sedan starten 2013 så har antalet fyrbenta gäster ökat årligen. I år bokades rummen upp redan på alla hjärtans dag. Succén ligger inte bara i att vi erbjuder hotellrum till husdjur utan att hela helgen är fylld av aktiviteter. Det är en helg när våra gäster får chansen att umgås och skapa nya kontakter, Säger Björn Callin, vd på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Enligt Clarion Hotel Arlanda Airport var hotellet först med att erbjuda djurrum under nyår. Nu finns samma koncept på alla flygplatshotell inom kedjan. 

Aftonbladet resa

Publicerad: 2019-12-28