Stockholm, Sverige: 3 x frukost hela dagen i Stockholm
Mr Cake har frukost hela dagen.
Stockholm

3 x frukost hela dagen i Stockholm

Frukosten är ju inte bara dagens viktigaste måltid utan även den godaste enligt många. Vilken tur för oss att det finns flera ställen som serverar frukost hela dagen. Här är tre favoriter. 

Pom & Flora

Ett (två!) vansinnigt populärt kafé som attraherar horder av stockholmare (särskilt kvinnor) som söker en nyttig och hälsosam start på dagen. Makarna Anna och Rasmus Axelsson står bakom framgångskonceptet med acaibowls, avokadotoasts, cappuccino på havremjölk och mackor med banan och jordnötssmör. Väldigt instagramvänliga tallrikar. Här serveras samma meny från öppning till stängning och det är även titeln på parets nysläppta kokbok – "Frukost hela dagen" – en bok som skapar ett omedelbart sug att ställa till med brunchfest i hemmet. Pom & Flora finns på två adresser i Stockholm:

Bondegatan 64 och Odengatan 39.

pomochflora.se

 

Mr Cake

Under hösten 2017 öppnade tv-sockerbagaren Roy Fares och Mattias Ljungberg kafé på Östermalm och succén var omedelbar – mer raffinerat socker åt folket! På menyn står diverse bakverk, bullar, kakor och maffiga tårtor i centrum. Men det finns även smörgåsar, sallader smoothies och – riktigt bra frukost! Välj mellan till exempel havregrynsgröt, amerikanska pannkakor, acai-bowls, råpressad juice och kaffe. En av storsäljarna är deras så kallade Red velvet croissant som är färgad med rödbetspulver och kakao och fyllda med cream cheese. Här kan man inte boka bord, utan först till kvar gäller. Lokalen är enorm, men ändå ofta fullsatt, så kom med vassa armbågar och ett stort leende.

Rådmansgatan 12a

mrcake.se

Kafé Orion

Gänget bakom Gulddrakenvinnande Kafé Esaias, som foodien Adam Goldberg ansåg hade världens femte bästa kaffe, sålde Esaias och öppnade Kafé Orion precis intill Odenplan. Här serveras bland annat kaffe för kaffenördar samt oss vanliga dödliga och rikligt komponerade frukostar, sallader, omeletter och soppor till humana priser, det mesta är närodlat och ekologiskt. Sitt på uteserveringen och beskåda Odenplans folkliv, som lär bli ännu roligare när nya citybanan öppnar. Bli inte förvånad om stammisar som Emma Wiklund och Jocke Åhlund tittar förbi.

Norrtullsgatan 10

kafeorion.se

 

 

 

Publicerad: 2018-01-26