NYHET

Söders Trädgård på Clarion Hotel är invigd

Jun 13, 2019

Clarion Hotel Stockholms senaste projekt – Söders Trädgård – är nu invigd. Initativet att ha en en stadsodling är framtagen och byggd av hotellets egen personal, i samarbete med trädgårdskonsulterna Gatsmart.

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser

Stadsodlingen, som är belägen på hotellets plan 3, ska förutom odlingen fungera som en hub för frågor rörande hållbarhet, klimat och lokala initiativ i Stockholm där hotellet vill uppmana till diskussion och debatt.

– Söders Trädgård ska vara mer än bara en trädgård. Detta ska vara en tillgänglig yta för alla organisationer och företag med en grön agenda, där likasinnade kan mötas och diskutera hållbara och lokala miljöfrågor. För oss kändes det viktigt att visa att även vi som stor aktör mitt i city kan bidra med ett hållbart tänk och en lokal plattform för dessa viktiga frågor. Att vi sedan får fantastiska örter, frukter och grönsaker till våra restauranger är en ren bonus! säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Hotellet hoppas kunna skörda egna kryddor och rabarber i slutet av juni – men redan nu finns bärbuskar, örter, humle, majs, quinoa, potatis och flertalet andra växter i trägården. 

– Vår tanke kring valet av växter till denna trädgård är att alla växter skall ha ett syfte och representera vårt tänk kring mat och dryck i framtiden. Majsen, quinoan och humlen symboliserar de växter som vi idag ofta importerar men som med dagens klimat går alldeles utmärkt att odla i Sverige med lite extra kärlek. Ärtorna är vidare en av de växter som vi på restaurangen valt att fokusera på som ett alternativ till restaurangens guacamole. Vi vill utmana till att tänka nytt och att våga prova nytt, om än på liten skala, säger Frida Berglund, Event Manager och initiativtagare till projektet.

Läs den stora reseguiden till Stockholm här.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!