Stockholm, Sverige: Söders Trädgård på Clarion Hotel är invigd
Nyhet

Söders Trädgård på Clarion Hotel är invigd

Clarion Hotel Stockholms senaste projekt – Söders Trädgård – är nu invigd. Initativet att ha en en stadsodling är framtagen och byggd av hotellets egen personal, i samarbete med trädgårdskonsulterna Gatsmart.

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser

Stadsodlingen, som är belägen på hotellets plan 3, ska förutom odlingen fungera som en hub för frågor rörande hållbarhet, klimat och lokala initiativ i Stockholm där hotellet vill uppmana till diskussion och debatt.

– Söders Trädgård ska vara mer än bara en trädgård. Detta ska vara en tillgänglig yta för alla organisationer och företag med en grön agenda, där likasinnade kan mötas och diskutera hållbara och lokala miljöfrågor. För oss kändes det viktigt att visa att även vi som stor aktör mitt i city kan bidra med ett hållbart tänk och en lokal plattform för dessa viktiga frågor. Att vi sedan får fantastiska örter, frukter och grönsaker till våra restauranger är en ren bonus! säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Hotellet hoppas kunna skörda egna kryddor och rabarber i slutet av juni – men redan nu finns bärbuskar, örter, humle, majs, quinoa, potatis och flertalet andra växter i trägården. 

– Vår tanke kring valet av växter till denna trädgård är att alla växter skall ha ett syfte och representera vårt tänk kring mat och dryck i framtiden. Majsen, quinoan och humlen symboliserar de växter som vi idag ofta importerar men som med dagens klimat går alldeles utmärkt att odla i Sverige med lite extra kärlek. Ärtorna är vidare en av de växter som vi på restaurangen valt att fokusera på som ett alternativ till restaurangens guacamole. Vi vill utmana till att tänka nytt och att våga prova nytt, om än på liten skala, säger Frida Berglund, Event Manager och initiativtagare till projektet.

Läs den stora reseguiden till Stockholm här.

Publicerad: 2019-06-13