Sverige:  Test: Solkrämer i reseförpackning
Getty Images
Tips

Test: Solkrämer i reseförpackning

Att skydda sin hud med en hög SPF är väldigt viktigt under sommarmånaderna – inte minst om du ska åka utomlands. Att ha solkrämer i reseförpackning kan vara ett måste om man flyger med endast handbagage och även smidigt att ha i handväskan. RES har testat fem olika märken.

Text: Elin Fellman 

Oriflame: Day Shield SPF50 UVA/PA++++ Advanced Skin Protector, 30 ml – 369 kronor

Denna multiskyddande ansiktskräm som både räddar din hud från UVA/UVB-strålar och skyddar mot föroreningar är ett måste i resväskan! Ansiktskrämen hjälper till att försvara huden mot åldrande då den bildar en ultrafin skyddande film på hudens yta. Detta gör Day Shield till den perfekta följeslagaren vare sig du ska på en citytrip eller strandresa. Den innehåller också E-vitamin, en kraftfull antioxidant som skyddar huden från fria radikaler vilket är en av de mest skadliga föroreningarna.

RES tycker: Känns både återfuktande och osynlig. Absorberas snabbt in i huden så att man inte känner sig fet! 

Eucerin Sensitive Sun Fluid SPF 50+, 50 ml – 120 kronor 

Eucerin Sensitive Protect Sun Fluid SPF 50+ en mattgörande solskyddskräm för ansiktet. Krämen ger ett mycket högt skydd från solinducerade hudskador. Solkrämen har en lätt konsistens och absorberas snabbt. Produkten innehåller en kombination av UVA/UVB-filter för ett mycket högt UV-skydd. Innehåller Licochalcone A som hjälper till att neutralisera fria radikaler och Glycyrrhetinic Acid som stödjer hudens förnyelseprocess. Vattenresistent.

RES tycker: Absorberas snabbt in i huden och är helt kladdfri. Känns inte lika återfuktande, är man torr på förhand kan den vara lite uttorkande. 

ACO Sun Lotion SPF 30, 30 ml – 23 kronor 

ACO Sun Lotion SPF 30 är en intensivt återfuktande sollotion som ger omedelbart skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Lotionen absorberas snabbt utan att kladda. Dessutom är den fri från alkohol och färgämnen samt extra vattenresistent. Anpassad för känslig hud. Dermatologiskt testad. Oparfymerad. Innehåller ACO:s Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden.

RES tycker: Väldigt prisvärd produkt! Men krämen är lite åt det feta hållet. 

EVY Daily UV Face Mousse SPF30, 75 ml – 199 kronor

Ett dagligt skydd mot sol och yttre föroreningar. En anti-age ansiktsmousse som förstärker hudens skyddsbarriär och förebygger tidiga ålderstecken.
Produkten är berikad med bl.a C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen samt flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och förtida åldrande orsakat av solen. EVY är fjäderlätt, lämnar ingen vit hinna och täpper inte till porerna. Den milda, allergitestade formulan är lämplig även för den med eksem eller acnehy. Formulan används med fördel under make-up, då den även skyddar mot smink som eventuellt kan irritera huden. 

RES tycker: Moussen går förvånansvärt lätt att smörja in och lämnar en återfuktad känsla utan att kännas fet. Ett litet minus är att det kan vara svårt att veta hur mycket som är kvar i flaskan då moussen inte väger något. 

Clinique SPF30 Face Cream Hybrid – 270 kronor 

Unik sammansättning av mineraliska och traditionella UVA-/-UVB-filter samt SolarSmart-teknologi som skyddar huden mot solens åldrande och brännande effekt. Silkesmjuk formula som enkelt glider över huden. Absorberas snabbt och reparerar solskador. Kan användas ensam eller över makeupprodukter. Täpper inte till porerna. Perfekt till ögonområdet. Innehåller innovativ SolarSmart-teknologi samt solaktiverede antioxidanter som skyddar huden mot externa påverkningar och förebygger skador. 

RES tycker: En väldigt lätt och lyxig kräm som är helt oljefri vilket gör att du undviker att bli glansig och fet i ansiktet i solen. 

Publicerad: 2019-07-10