Bangkok, Thailand: Här firar du Songkran i Bangkok
Foto: IStock. 
Miniguide

Här firar du Songkran i Bangkok

Hotell i Bangkok

Den 13 april infaller Songkran. Här är ställena att fira in det thailändska nyåret på i Bangkok:


Foto: IStock. 

Khaosan Road
På backpackernas klassiska gata Khaosan Road råder alltid fullt ös och under Songkran inte minst. En salig blandning människor från all världens hörn festar loss här.  


Foto: IStock. 

Silom Road
Den fem kilometer långa gatan är ett av de populäraste ställena att fira Songkran i Bangkok och lockar varje år tusentals besökare. Förbered dig på en vild och blöt folkfest – förvara värdesaker som inte tål vatten i plastpåsar (eller lämna kvar på hotellrummet). 


Foto: IStock. 

Siam Square & Central World
På Siam Square trängs främst tonåringar som går bananas med sina vattenpistoler samtidigt som många lokala band spelar på torget. På Central World arrangeras varje år festivalen M2F med både konserter och skumparty. Tänk på att alkohol inte är tillåtet på festivalområdet. 

RCA
Under Songkran förvandlas klubbarna i det trendiga klubbområdet RCA till ett gigantiskt vattenkrig till tonerna av house och hiphop. Kom hit tidigt om du inte har bokat ett bord. 

Det här är Songkran: Det thailändska nyåret firas mellan 13-15 april. Enligt tradition slänger man vatten på varandra för att bli ren inför det nya året. Man kastar även vit färg (talk, barnpuder som är uppblandat med vatten) vilket betyder lycka. Vattensprutandet är bara en del av firandet. Många thailändare besöker också kloster för att be och ge mat till munkarna. 

 

Publicerad: 2017-03-24