Tyskland: 3 X vietnamesiskt i Berlin
Madame Ngo Une Brasserie Hanoi har blivit känd för sina välsmakande soppor.
Restaurang

3 X vietnamesiskt i Berlin

Visst är pho ett bra mycket fräschare alternativ än en flottig kebab eller trött currywurst? Det vietnamesiska köket är välrepresenterat i Berlin. Här är tre favoriter:

Lediga rum & priser i Berlin

Si An

Si An

När du är sugen på bra vietnamesiskt är det dags att åka hit. Restaurangen ligger på en lugn gata i Prenzlauer Berg. Slå dig ner mitt i växtligheten på uteserveringen och njut av maten i skenet av rislamporna eller ta ett bord inne i den enkla men vackert inredda matsalen. Här ligger fokus på grönsakerna och tofu eller kött erbjuds som ett tillval till de flesta rätter. Förrätterna är smakrika och genomtänkta och huvudrätterna enorma. Riktigt bra mat till ett väldigt bra pris.

Rykestraße 36, 10405 Berlin, Tyskland
 

Madame Ngo Une Brasserie Hanoi

Madame Ngo Une Brasserie Hanoi

Vietnamesiskt/franskt brasserie i Charlottenburg. Grundaren Duc Ngo äger flera asiatiska restauranger runt om i Berlin och har blivit känd för sin sushi och sina asian fusion-rätter. På Madame Ngo får du inte missa den vietnamesiska soppan Pho och de friterade vårrullarna (rispappersarken kommer direkt från en marknad i Hanoi).

Kantstraße 30, Berlin
 
Saigon Green

Saigon Green

Från Saigon Green går alla nöjda och belåtna, utbudet av rätter är stort. Själv rekommenderar jag att man plockar ihop tre, fyra smårätter per person och sen delar på allt. En klar favorit är de krispiga räkorna, sommarrullar och sataykyckling. Missa inte heller grön papayasallad som är lite kryddig men härligt uppfriskande, och potatisdumplings som egentligen inte alls är en dumpling utan snarare åt rårakahållet, men krispig och gott tillagad av sötpotatis. Helt okej utbud av vin och öl, men prova en av de färska juicerna, oerhört goda med fräscha och överraskande smakkombinationer. Är det fullt, fortsätt då till systerrestaurangen Saigon Today som ligger tio minuters promenad bort – lika gott och fräscht men oftast färre gäster att trängas med.

Kantstraße 23, 10623 Berlin, Tyskland
 
Publicerad: 2018-07-09