Berlin, Tyskland: 5 tips i staden som vägrar att bli snobbig: Berlin
getty images
Tips

5 tips i staden som vägrar att bli snobbig: Berlin

I trendiga Berlin – staden som vägrar att bli snobbig – finns alltid något nytt att upptäcka. Hippa små kaféer, gratiskonserter, Popupkonst och nya spännande restauranger & krogar. Följ med när RES nya Berlin-korre ger dig fem tips för en lyckad weekend i staden. 

Text: Filip Sandström Beijer och Elin Fellman

Cocolo Ramen

Gipsstr. 3, 10119 Berlin

Berlins godaste ramen(?) finns på Cocolo Ramens två adresser i Mitte och Kreuzberg. I trendig japansk miljö serveras en handfull olika ramen-varianter. Restaurangerna är väldigt populära och för att ha chans att få plats under kvällstid rekommenderar vi att ni väljer den större lokalen i Kreuzberg, där det dessutom finns ett effektivt kösystem.

Hotel Mani

Torstraße 136

Ett utmärkt alternativ för den som vill bo med guldkant men betala en liten peng. Hotel Mani i Mitte är ett modernt innerstadshotell i fyrstjärnig klass men med priser på dubbelrum som ligger betydligt lägre än klassen. Hotellets restaurangdel bjuder in till en fullskalig cocktailbar och köket är israeliskt.

Lediga rum & priser

Vabali

Seydlitzstraße 6

Som en oas mitt i den hektiska storstan, bara ett stenkast ifrån Hauptbahnhof, ligger Vabali spa. Anläggningen erbjuder ett stort antal olika bastur och pooler att koppla av i omgiven av Bali-inspirerad miljö. Som ofta i Tyskland byter kvinnor och män om tillsammans och basturna är mixade. Stämningen är respektfull och personalen svarar gärna på frågor. Badrock, handduk och badskor går att hyra på plats. Fyra timmar kostar cirka 300 kronor.

Tresor

Köpenicker Straße 70

Få nattklubbsupplevelser andas så mycket Berlin som en technoklubb i ett gammalt kraftverk. Tresor är ett bra alternativ för den som inte riktigt känner för att köa utanför Berghain, även om dörrpolicyn kan vara tuff här där också. Våra tips är att ha koll på vad klubben du ska gå på heter, lägg undan telefonen och bemöt dörrvakten nyktert så kommer du säkert in.

Oderbergerstraße

På populära Kastanienallee som skär rakt mellan Mitte och Prenzlauer Berg, finns sidogatan Oderbergerstrasse som mynnar ut mot historiska Mauer Park och Bernauerstraße. Gatan är omgiven av färgglada hus, uteserveringar och häftiga secondhand- och vintagebutiker och är dessutom väldigt rofylld. Trots att gatan är relativt liten, så finns det något för alla.

Läs den stora reseguide till Berlin här.

Sök fler hotell i Berlin HÄR

Publicerad: 2019-05-16