Hamburg, Tyskland: Världens minsta hem på Airbnb
Hyra hus

Världens minsta hem på Airbnb

Huset ligger i den påhittade staden Knuffingen i miniatyrmuseet Miniatur Wonderland i Hamburg, Tyskland. Alla intäkter från bokningarna kommer att tillfalla den lokala hjälporganisationen Hanseatic Help i Hamburg som hjälper utsatta både på lokal nivå och i krisdrabbade områden i världen.

Det ståtliga tvåvåningshuset är ett klassiskt tyskt familjehem i rött tegel i miniformat. Huset är inte större än en liten matlåda. Små besökare kommer att hälsas välkomna som hedrade medborgare. Deras resa kommer att starta vid den världsberömda Knuffingen-flygplatsen, ett tekniskt mästerverk som tog nästan sex år att bygga. En av de livligaste och mest kända städerna i Wunderland, Knuffingen 120 kvadratmeter litet och har en befolkning på 10 000 små personer. Tågentusiasten kan ankomma med jultåget, rulla in på  stadens minimala station och stirra sig blind på det lilla järnvägssystemet, certifierat av Guinness rekordbok, med hela 15 400 meter järnvägsspår.


Huset erbjuder allt en liten gäst kan behöva, från den lyxiga sängen i frimärkes-storlek till det högtidliga finrummet med sin öppna spis och hisnande  “stora” julgran på hela 4 cm. I vardagsrummet kan du vila dig bekvämt på en soffa stor som en tumnagel,sadla upp på en gunghäst i samma storlek som ett gem eller kura upp dig vid den lilla, lilla eldstaden. Vid brasan hänger även små julstrumpor, som är så små att det knappt syns med blotta ögat.

Trots att gäster i normal storlek förstås inte kommer in genom husets dörr, är de ändå välkomna att boka boendet för 89 kronor per natt och ges chansen att ge tillbaka till någon annan i jul. Intäkterna från varje bokning av världens minsta boende kommer att gå till Hanseatic Help, en hjälporganisation från Hamburg.

Husregler:

  • Gäster måste vara 2 cm långa eller mindre
  • Inget skrymmande bagage tillåts
  • Gäster uppmanas att småprata med värden
  • Husdjur i miniatyr är ok (får dock inte vara större än en 50-öring)
  • Små fester och tillställningar är ok (för de som kommer in  i den 3 centimeter höga hallen vill säga).
  • Ta av dig skorna - speciellt om de har höga klackar!
  • Inga långa beställningar tack - men vi hjälper gärna till med mindre önskemål


Spana in världens minsta hem på Airbnb HÄR.

Den totala kostnaden för en övernattning i Knuffingen på 89 kronor kommer att doneras till Hanseatic Help.

 

Publicerad: 2019-01-03