Los Angeles, USA: Vårens pärlor i Los Angeles
USA

Vårens pärlor i Los Angeles

Linda Clausson är RES ciceron på den amerikanska västkusten. Därifrån levererar hon ständigt de bästa och senaste tipsen till sin hemstad Los Angeles.

Text: Linda Clausson

 

MAT & DRYCK

Glass för vuxna

Salt & Straw

Visst kan glass vara trendig, särskilt om den kommer från Portland. På mysiga Larchmont Boulevard kan nu även LA-bor mumsa på Salt & Straws hemmagjorda glass i smaker, speciellt framtagna för södra Kalifornien. Ingredienserna är närodlade och kreativt kombinerade – eller vad sägs om sorbet på tomat- och olivolja eller avokado- och jordgubbsglass? I LA är det alltid glassäsong!

240 North Larchmont Boulevard, Los Angeles

saltandstraw.com

 

Brunch värd väntan

Sqirl

Besöker man något av LA:s brunchställen på helgen får man räkna med att köa. Detta gäller även för Sqirl i östra Hollywood, men här känns väntan helt klart värd belöningen: saftig ricottabrioche med päronsylt, smakrikt pestoris med pocherat ägg och stans godaste lemonad med läskande rabarber. Avsluta med deras latte på mandelmjölk, vi är ju ändå i LA.

720 North Virgil Avenue, Los Angeles

sqirlla.com

 

Stans bästa pommes

République

Här serveras maten ”family style” som tapas, där många smårätter delas av hela middagssällskapet. Det kan vara charmigt eller irriterande beroende på smak och humör. Républiques smårätter är dock inte särskilt små och jag har fortfarande inte testat något på menyn som jag inte gillar. Här lagas den franskamerikanska maten till perfektion, till och med deras pommes frites – som enligt LA Times matkritiker, Jonathan Gold, är stadens bästa. Jag säger inte emot!

624 South La Brea Avenue, Los Angeles

republiquela.com

 

 

SHOPPING

Den nya LA-uniformen

Wildfox

Los Angeles-märket Wildfox har samlat på sig en ordentlig skara kända fans som Beyoncé, Taylor Swift och Lana Del Rey. Nu har de öppnat sin flaggskeppsbutik på Sunset Plaza där man kan införskaffa hela LA–uniformen: mjuka tröjor med tryck, färgglada badkläder och galna solglasögon. Affären är som gjord för celebra besökare med guldbeklätt VIP-rum, uteplats och juicebar.

8710 Sunset Boulevard, West Hollywood

wildfox.com

 

BOENDE

Boutiquehotell vid havet

Viceroy Santa Monica

Trendiga hotell finns det gott om i LA och att samtliga kallar sig ”boutique” har gjort att uttrycket har blivit aningen urvattnat. En fräck soffa i lobbyn verkar ibland räcka för att man tar till epitetet. Viceroy i Santa Monica behöver dock inte skämmas för att kalla sig boutique, här är varje detalj designad och genomtänkt. Det känns till och med som att gästerna som afterwork-minglar i hotellbaren är inhyrda modeller. Det är de väl inte, men på Viceroy är allt ändå en färgmatchad och symmetrisk fröjd för ögat.

1819 Ocean Avenue, Santa Monica

Lediga rum & priser

 

 

BARER

Bar med bowling

The Spare Room

The Roosevelt Hotel bjuder på Hollywood Boulevards absolut bästa och mest varierande häng. Här festar man på Beacher’s Madhouse, loungar i Library Bar, äter middag på Public Kitchen eller tar en skön lunch vid poolen. Favoriten på Roosevelt är dock cocktailbaren The Spare Room med sina två bowlingbanor och hyllor, fulla av sällskapspel. Skulle du och din motspelare bli oense om reglerna i Fia med knuff finns det dessutom spelvärdinnor som hjälper er att reda ut dispyten.

7000 Hollywood Boulevard, Los Angeles

thompsonhotels.com

 

 

Publicerad: 2015-04-13