New York, USA: Just nu: New York
USA

Just nu: New York

Katarina Matsson listar vad du absolut inte får missa i New York just nu. Surfvänliga tacos, jazzmusik i Marcus Samuelssons källare och ett heterovänligt hotell står på listan denna gång.

BOENDE

Heterovänligt Hotel
The Out NYC
New Yorks första gayhotell The Out NYC vänder på steken och lanseras som ”New Yorks första heterovänliga hotell”. Den glasklädda fasaden hittas i Hell’s Kitchen, med gångavstånd till både konsttäta Chelsea, Times Square och teaterdistriktet. Hotellet har även nattklubb, restaurang och spa.
510 West 42nd Street, Hell’s Kitchen

Fler hotell i New York

SHOPPING

Tre i ett i SoHo
American Two Shot
Kaffebar, nöjeslokal och – framför allt – klädaffär. Nyöppnade Sohobutiken American Two Shot drivs av stilsäkra konstnären Olivia Wolfe och barndomskompisen Stephanie Krasnoff och samlar unga designer som Samantha Pleet, Bodkin och Jonathan Simkhai, liksom välsorterad vintage. Hipstermeckat Opening Ceremony, som du hittar runt hörnet, får se upp!
135 Grand Street, Soho
americantwoshot.com


Kanadensiska basplagg
Joe Fresh
Den kanadensiska klädkedjan Joe Fresh är en nykomling på den amerikanska marknaden. Butikskedjan kan liknas vid Uniqlo eller Gap och på den nya flaggskeppsbutiken på Fifth Avenue hittar du färgglada basplagg till en billig peng. Borgmästare Michael Bloomberg ska ha kallat Joe Fresh för ”den största kanadensiska exporten sedan Justin Bieber”.
510 Fifth Avenue, mellan Bryant Park och 43rd Street, Midtown
joefresh.com


Sommarmat på marknad
Hester Street Fair
Marknader tillhör ett av mina helgmåsten på sommaren och en gömd Manhattanpärla är Hester Street Fair på Lower East Side. Lokala designer blandas med välsorterade vintageförsäljare, men bäst är ändå maten! Svalkande ”shaved ice”, fruktiga glasspinnar och saftiga tacos lindrar när värmeböljan lägger sig som ett lock över staden. Öppet lördag 10.00–18.00.
Korsningen Hester Street/Essex Street, Lower East Side
hesterstreetfair.comButiken American Two Shot


NATTLIV

Jazzerna lever i Harlem
Ginny\''s Supper Club
Marcus Samuelssons senaste matmecka Red Rooster lockar såväl finansmän som presidenter och lokalinvånare. Nu har krogens källare lämnat plats för en klassisk speakeasy. Med inspiration från 1920-talets jazzera serveras dekadenta drinkar, själfull mat och, naturligtvis, livemusik.
310 Lenox Avenue, mellan 125th och 126th Street, Harlem
redroosterharlem.com


Moderiktigt i Chinatown
Le Baron
Efter år av spekulationer slog Le Baron – importerad från Paris – äntligen upp dörrarna för ett gäng übertrendiga besökare under modeveckan. Med röda tapeter och kinesiska lyktor går klubben all in i Chinatown och för tankarna till en bordell i Fjärran Östern. Håll utkik efter spelningar med framtidens pophopp.
32 Mulberry Street, Chinatown
lebaronchinatown.com


MAT & DRYCK

Surfvänliga tacos
Rockaway Taco
Rockaway Beach förevigades av The Ramones i en låt på 1970-talet och på sistone har New Yorks unga, kreativa garde hörsammat låtraden ”it’s not hard, not far to reach”. Atlantens surfvänliga vågor är en bra orsak att hoppa på A-tåget till ändstationen, en annan är Rockaway Taco som serverar några av stans bästa tacos i sin lilla trädgård. Dessvärre blir kön längre för varje år...
95–19 Rockaway Beach Boulevard, Queens
rockawaytaco.com


Slowfood och kvalitet
Eataly
Eataly beskrivs bäst som en liten bit av Italien. Både för att den italienska mat- och vinmarknaden först öppnade i Turin, och för att saluhallens ledord är slowfood och kvalitet. Förutom färskvaror som ost, kött, fisk och grönt finns här flera restauranger, bland annat takterrassens Birreria. Den är öppen året runt och serverar mat som med fördel delas inom gruppen och öl som bryggs på plats.
200 Fifth Avenue, vid 23rd Street, Flatiron
eatalyny.com

 

Publicerad: 2012-09-14