New York, USA: New York i Girls fotspår
Miniguide

New York i Girls fotspår

Hotell i Girls stad - New York

En flera år lång kärleksrelation med serien Girls är nu slut då sista avsnittet sändes i helgen. För er som inte kan få nog av Hannah, Shoshanna, Jessa och Marnie - här är guiden till vart du ska i New York om du vill följa i seriens fotspår. 

Av: Linda Larsson

Hannahs krypin
Bege dig till India Street i Greenpoint om du vill se området där Hannah bor. 

Café Grumpy
Vissa caféer kommer alltid att förknippas med en viss serie. Café Grumpy är caféet Girls-fans ska bege sig till. Det är här Ray så ofta syns bakom espressomaskinen - muttrande och smått bitter över livet. Café Grumpy finns på hela sex platser runt om i New York (till hösten öppnar kedjan även i Miami). Rätt adress att bege sig till om du är ett Girls-fan (eller bara är på jakt efter en perfekt cappuccino): 193 Meserole Ave., 718-349-7623, Greenpoint, Brooklyn 

Café Carlyle
Här äter Hannah middag med sina föräldrar när de inser att hon har fått tillbaka sina tvångstankar – en av seriens starkaste scener som fick fans världen över att hylla Lena Dunham för att våga ta upp problemet med psykisk ohälsa. I verkligheten är Café Carlyle en känd restaurang dit du inte bara går för klassisk fine dining – utan också för att underhållas av kända jazzmusiker. Woody Allen är faktiskt en återkommande klarinist som underhåller gästerna så bli inte förvånad över att se honom på scen. 
35 E 76th St 

Spoonbill & Sugartown
Den kända bokaffären har blivit en kändis bland Girl-fans runt om i världen efter att Hannah och hennes dåvarande pojkvän Sandy hånglade loss bland bokhyllorna där i säsong två. 
218 Bedford Ave, Williamsburg

The Foundry 
Här bjuder Jessa in sina vänner till ett överaskningsgiftermål i första säsongen. The Foundry är ett populärt ställe att även i verkligheten föreviga sina vigsellöften på. 
42-38 9th St, Long Island City

Warwick New York Hotel
Hotellet där Hannahs föräldrar bor när de i första avsnittet berättar för Hannah att de inte längre kommer att finansiera henne. I ett sista desperat försök försöker Hannah övertyga sina föräldrar i rummet att de borde ändra sig. Ett klassiskt avsnitt – och ett klassiskt hotell där bland annat the Beatles har bott. 
65 W 54th St

Lediga rum & prise Warwick Hotel

Vesuvio Playground 
Jessa ska vara barnvakt – men tappar bort barnen. Sålänge du inte gör om Jessas misstag är lekparken ett bra ställe att besöka om du har barn (alternativt bara har barnasinnet i behåll). 
Thompson Street (bet. Prince and Spring Streets), SoHo, Manhattan

Tom and Jerry's 
Baren dit Jessa går för en white russian (och ja...) innan hon ska göra en abort. I serien ser inte baren mycket ut för världen – men är i verkligheten ett populärt tillhål att släcka törsten kvällstid.  
288 Elizabeth St., 212-260-5045, NoHo, Manhattan

Lehmann Maupin Gallery 
Galleriet Marnie ett tag arbetar på innan sångkarriären tar fart. Galleriet finns i verkligheten men på två adresser. Serien spelades in på: 
Gallery, 201 Chrystie St. 

Japan-tipset: minns du också Shoshannas helst fantastiska lägenhet under hennes Japan-era? Du kan faktiskt hyra hennes lägenhet på Airbnb

Publicerad: 2017-04-19