New York, USA: Trendigt och tryggt tjejboende
USA

Trendigt och tryggt tjejboende

Nu är de herrparfymerade duschkrämernas tid förbi. Allt fler hotell satsar på kvinnliga resenärer – oavsett om det handlar om kommersiell marknadsföring eller som en rent politisk handling.

För ett halvår sedan öppnade Premier Hotel i New York en våning med sju rum reserverade bara för kvinnor.
– Kvinnor känner sig ofta otrygga i New York. När vi reserverar en hel våning för enbart kvinnor kan alltså dessa gäster känna sig tryggare, säger Maureen O’Brian, marknads- och försäljningschef på hotellet.   Även i Europa har det blivit allt vanligare med hotellsom aktivt satsar på kvinnliga resenärer – med mer eller mindre striktaregler. På hotell Diva España i spanska Malaga släpps inga män över fjorton år in, medan såväl män som kvinnor i alla åldrar är välkomna till designhotellet Ladies First, ett nyöppnat fyrstjärnigt hotell i centrala Zürich.Man har dock portat män från den speciella spadelen, men annars satsarhotellet, som huserar i en artonhundratalsbyggnad med tillhöranderosenträdgård, framför allt på att ge sina gäster en paus från kraven iresten av samhället.
 

Men lika användbart tycks fenomenet vara i det för hotellen viktigaarbetet med att hitta något unikt att marknadsföra sig med. På anrika Grand Hotel i Oslohar till exempel tretton kända norska kvinnor fått inreda varsitt rum.Rummen har utrustats med plattång, yogamatta, modetidningar och annatsom kvinnliga resenärer antas vilja ha.
– Det har gett mycket positiv uppmärksamhet i medierna och är ettsätt att ge gästerna den där lilla extra uppmärksamheten, konstaterar Kari Hasselknippe, sälj- och marknadsdirektör på Grand Hotel i Oslo.

Damhotell

Premier Hotel
Lyxigt hotell ett stenkast från Times Square som satsat på enkvinnovåning och med bland annat spaprodukter, hårtork ochmodetidningar på rummen.
133 West 44th Street, New York
+1-212-789 76 70

Lediga rum & priser

 

Grand Hotel
Anrikt hotell på Karl Johan där bland annat nobelpristagarna brukar bo.
Karl Johans gate 31, Oslo
+47-23-21 20 00

Lediga rum & priser

 

Ladies First
Fyrstjärnigt designhotell i centrala Zürich, med spa och rosenträdgård.
Mainaustrasse 24, Zürich
+41-44-380 80 10
ladysfirst.ch


Diva España
Litet boutiquehotell med rum, lägenheter och en strålande utsikt över Andalusiens berg.
Casa D39, La Loma de Masmullar, Comares, Malaga
+44-1582-80 82 46
divaespana.com

Publicerad: 2009-03-09