21-åring yngst att besöka alla länder i världen
Lexie Alfords instagram
Nyhet

21-åring yngst att besöka alla länder i världen

Amerikanskan Lexie Alford har under sina 21 år i livet besökt 196 länder och blir därmed den yngsta personen att besöka alla länder i världen, enligt Guinness rekordbok.

 Text: Elin Fellman

21-åringen gick en kamp mot klockan de sista veckorna för att hinna med att slå världsrekordet. 

– Jag har tagit mig igenom extrem oro och ångest det senaste halvåret eller mer för att ta mig förbi de hinder som det innebär att försöka komma till de mer oåtkomliga platserna i världen, säger Lexie Alford till Fox News. 

Det slutna landet Nordkorea blev tillslut det sista landet som Alford besökte. 

”Det är galet att flera års hårt arbete bara kulminerar i ett enda ögonblick. Jag är så tacksam för alla som har hjälpt mig att ta mig dit jag är i dag. Det bästa kapitlet i mitt liv tar nu slut”, skriver Lexie Alford i ett inlägg på Instagram.

Att resa har alltid legat varmt om hjärtat för Lexie Alford. Hennes förläldrar arbetade på olika resebyråer när hon växte upp och vid 12 års ålder bestämde hon sig för att börja spara pengar för att ha råd att besöka alla världens länder. När hon var 18 år hade hon besökt 72 av 196 och under de nästkommande åren betade hon av resterande länder. Svårast var visumsökandet, enligt 21-åringen. 

– Att få alla visum som amerikansk medborgare var en av de svåraste aspekterna med att slå det här rekordet. Jag tillbringade flera år med att ansöka om visum och ansöka om samma visum igen både hemifrån och utomlands.

Till Pakistan fick hon vänta över ett halvår för att få visum och det visade sig också vara ett av favoritländerna.

– Jag älskade att besöka norra Pakistan. Den naturliga skönheten i bergen och den vänliga lokalbefolkningen var förvånansvärd men samtidigt: Det finns knappt någon turism där på grund av de negativa stereotyper som finns om landet i medierna. 

Publicerad: 2019-06-07