3 x läsvärt i höst
Foto: Remote places to stay
Nyhet

3 x läsvärt i höst

Avlägsna oaser, belgiska metropoler och öderkåkar – i höst släpps flera nya böcker som väcker reslust. Här är tre inspirerande nyheter:

Text: Annika Goldhammer

Remote places to stay

Tystnad. Öppna vidder. Oförstörd nur. Det är den nya lyxen. I Remote places to stay tas vi med till 22 av världens mest spektakulära boenden och avlägsna platser. Årets hetaste coffeetablebok är en visuell resa som ges ut av det tyska förlaget Gestalten.

Monocle Travel Guides

Livsstilsmagasinet Monocle har gjort sig känt för sin örnkoll på världens storstäder. Förlaget har också lanserat en egen serie reseguider som ledsagar läsaren till arkitektur, barer och marknader bortom turiststråken. I höst kompletteras den med två nya guider: Marrakech och Antwerpen+Bryssel.

Södermalm – husen - historien - människorna

Södermalm beskrivs ofta som Stockholms hippaste område, men är i själva verket en av Stockholms äldsta stadsdelar med mängder av intressanta byggnader. I arkitekturhistorikern Ann Katrin Pihl Atmers praktverk presenteras över 350 hus, från idylliska öderkåkar till ståtliga adelspalats och välbevarade industribyggnader. En guldgruva för den som vill lära känna en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar på djupet.
Boken lanseras den 29 oktober.

Publicerad: 2019-10-10