3 x restrender 2020
Getty Images
Tips

3 x restrender 2020

Nytt år, nya trender. Här är tre som det lär snackas om 2020.

Text: Annika Goldhammer

Slomo det nya fomo

Det växande intresset för tåg och mer hållbara resor gör att slomo spås bli en allt populärare hashtag år 2020. Slomo handlar om att resa långsamt och kan beskrivas som motsatsen till fomo, det vill säga att försöka hinna med så mycket som möjligt i rädsla att gå miste om något. Enligt en undersökning som Booking.com har gjort planerar nästan hälften av alla resenärer att välja ett långsammare färdmedel av miljöskäl och sex av tio skulle föredra att ta en omväg för att uppleva mer av resan.

Mikroäventyr

Det amerikanska resemagasinet National Geographic listar mikroäventyr som en av 2020 års stora resetrender. Det handlar om småskaliga och budgetvänliga äventyr: att helgvandra i en närbelägen skog, att se sin stad från en kajak eller att bestiga närmsta topp, till exempel.

Solokvist

Soloresandet har växt de senaste åren – och ser ut att fortsätta göra det nästa år. Enligt en Sifoundersökning gjord på uppdrag av Apollo kan en av tre svenskar tänka sig att resa på egen hand under sin nästa semesterresa. Att slippa kompromissa med andra, få fokusera på det egna välmåendet och få tid till reflektion anges som några av skälen till att vilja resa solo.

Publicerad: 2019-12-16