4 spännande hotell som slår upp dörrarna 2020
TIPS

4 spännande hotell som slår upp dörrarna 2020

Nästa år eller rättare sagt nästa decennium slår flera spännande boutiquehotell upp dörrarna världen över. Här är fyra hotell som vi ser lite extra fram emot. 

Text: Elin Fellman 

The Londoner

"The World´s First Super Boutique Hotel" – så beskriver sig Londons nya lyxhotell, The Londener, som slår upp dörrarna i juni nästa år. The Londener är en del av lyxhotellkedjan Edwardian Hotels och kommer att ligga i hjärtat av Londons hippa teaterdistrikt West End på Leicester Square. Det 5-stjärniga hotellet planeras att bli ett stort bygge. 350 hotellrum på åtta våningar över marken samt sex våningar under marken där bland annat barer, restauranger, spaanläggningar och två biografer kommer att finnas. Det kommer också gå att boka en svit högst upp, takvåningen som har en panoramautsikt över staden. Har man inte möjlighet att bo där kan man njuta av utsikten på den moderna japanska loungebaren som också har en stor takterrass. 

The LABS Collective Launches STAY Camden, London

The LABS Collective har lanserat ett nytt hotellkoncept som heter STAY. Här vill man uppmuntra gästerna att stanna lite längre och verkligen göra designlägenheten till ett hem under en period. Hotellet, som är en blandning av ett boutiquehotell och ett lägenhetskomplex, ligger i Hawley Wharf, Camden, och har delvis öppnat redan nu och öppnar i sin helhet i mars 2020. Totalt kommer det att finnas 169 lägenheter med möjlighet att välja mellan en, två eller tre dubbelsängar. 

The Tokyo EDITION, Toranomon

Inför sommar-OS 2020 öppnar en rad nya hotell i Tokyo. The Tokyo EDITION öppnar i en redan existerande byggnad som tidigare innehöll kontor och bostäder, nu gör man om rummen till 200 lyxiga hotellrum. Hotellet ligger ett stenkast från ikoniska Tokyo Tower och kommer att ha en fantastisk utsikt över staden. Här finns bland annat en cocktailbar, ett punchrum, ett spa och en inomhuspool. The Tokyo EDITION öppnar sommaren 2020 och är en del av hotellkedjan EDITION som bland annat har hotell i London, Barcelona och Shanghai. 

Hotel Amapa, Puerto Vallarta

Den historiska mexikanska staden Puerto Vallarta kommer att få ytterligare ett boutiqehotell våren 2020. Rummen på Hotel Amapa kommer att ha en blandning av mexikansk estetik och modern design. Hotellet ligger ett kvarter från Playa Los Muertos och erbjuder 55 originella rum. Amapa är den del av Design HotelsTM collection.

Publicerad: 2019-11-20