5 x julmarknader i Europa
Tips

5 x julmarknader i Europa

Det är endast fem helger kvar till julafton och vad passar då inte bättre än att åka iväg på en julig weekend och besöka en mysig julmarknad. Här är fem julmarknader i Europa som vi gillar. 

Text: Elin Fellman

Budapest

Lediga rum & priser

Om du är svag för bakelser är julmarknaden i Budapest på Varosmarty Square ett måste – ett himmelrike när det kommer till mat. När du besöker denna traditionella julmarknad, passa på att smaka på Budapests berömda Kürtőskalács, även kallad ’chimnney cake’ – en deg lindad runt en pinne, toppad med socker och kanel. 

Köpenhamn

Lediga rum & priser

Upplev julen som du aldrig gjort förut på Tivolis magiska julsäsong i Köpenhamn som erbjuder den mest absurda julbelysningen du någonsin skådat. I mitten av december månad förvandlas attraktionsparken till en julpyntad nöjespark där över en miljon ljus lyser upp i vintermörkret och 1000 granar och över 60 000 julgranskulor är en del av dekorationerna. Här hittar du allt från festliga julbakelser till små stugor som säljer danskt hantverk och porslin.

Köln

Lediga rum & priser

Om du inte kan motstå julens läckerheter i dryckesväg, är julmarknaden i Kölns katedral en plats för dig. Den kulturrika staden i Tyskland är nämligen glöggens hemort och serveras här med koppar, formade som julstövlar. Staden är även känd för sina många julgranar som pyntar stadens gator – glöm inte att ta med dig kameran om du letar efter inspiration till hur du ska dekorera din gran.

Wroclaw

Lediga rum & priser

För den som älskar sagor är Wroclaws julmarknad en perfekt plats att ge liv till sin sprakande fantasi. Här kan resenärer utforska ’Bajkowy Lasek’ (sagoskogen) och se hur traditionella sagor komma till liv genom animering i en av Polens största julmarknader. I linje med det sagolika temat är marknaden även känd för sina fantastiska ’Wroclaw’ pepparkakshus.  

Verona

Lediga rum & priser

I vackra Verona hittar vi en gradvis mindre evident julmarknad på det berömda torget, Piazza dei Signori. Under november och december månad kan besökare ta del av den underbara marknaden som erbjuder handgjorda alster i glas, trä och keramik - utmärkta presenter att överraska sina nära och kära med, som dessutom är ensamma i sitt slag.

Källa: Hotels.com

Publicerad: 2019-11-19