6 hotelltrender 2020
MoMo’s 
Tips

6 hotelltrender 2020

Från spahotell mitt i storstaden till coola vandrarhem och kreativa resorter. Här är de hetaste hotelltrenderna 2020, enligt The Telegraph. 

Text: Elin Fellman

1. Portabla hotell

Om glamping var 2018 eller 2019 så är portabla hotell 2020. På det sättet kan turister röra sig i ett område utan att behöva resa tillbaka till det ursprungliga hotellet och se nya platser under hela vistelsen. 

2. Spahotell mitt i stan

Efter en dag i en hektisk storstad kan det vara skönt att koppla av på hotellet. För ännu mer avkoppling – välj ett spahotell! Under 2020 öppnar band annat lyxhotellet Aman i New York med ett tre våning stort spa. I Bangkok öppnar även Four Seasons Hotel Bangkok at Chao Phraya River.

Lediga rum & priser Aman i New York

Lediga rum & priser på Four Seasons Hotel Bangkok

3. Ett uppsving för hostels 

Sunkiga dubbelsängar, happy hour och backpackers. Det förknippar man kanske med hostels. Men under 2020 gör coola hostels comeback och är ett självklart val för den sociala resenären. MoMo’s i Kuala Lumpur är ett bra exempel.  Man kallar sig för ett "socialt hotell" och här bor du i designade microrum för omkring 300 kronor natten. 

Lediga rum & priser på MoMo's

 

4. Konst som skulle platsa på ett museum

Vad som hänger på väggarna är lika viktigt som hotellets inredning och arkitektur 2020. Konsten har blivit en ny dragningskraft och lockar till sig kulturintresserade världen över. Nyöppnade Xigera Safari Lodge i Botswana är ett bra exempel på detta. Hotellet kommer att fungera som ett samtida konstgalleri och innehålla 30 afrikanska konstnärers verk. 

5. Wabi-sabi – japansk estetik

Allas blickar är mot Japan just nu på grund av stundande sommar-OS. Här har det redan öppnat nya hotell och flera är på gång. Den japanska estetiken Wabi-sabi med det rustika, gedigna, hantverksmässiga, ekologiska och det hållbara sprider sig även till hotell runt om i världen. I Barcelona i öppnade nyligen japaninspirerade Nobu Hotel

Lediga rum & priser på Nobu Hotel

6. Kreativa resorts

Kreativitet uppmuntras som aldrig förr och nu finns även möjligheten att vara kreativ på sin semester. På Bali öppnade nyligen Desa Potato Head –  en kreativ resort med bland annat en amfiteater, inspelningsstudio, bibliotek, diverse workshops och filmprojekt. 

Lediga rum & priser på Desa Potato Head

Publicerad: 2020-01-20