8 tips – så uppgraderar du ditt hotellrum
Getty Images
Tips

8 tips – så uppgraderar du ditt hotellrum

Drömmer du om att anlända till ett hotell och bli uppgraderad? Sluta dröm och försök att ta saken i egna händer istället. Här är åtta tips på hur du går tillväga för att bli uppgraderad till ett bättre rum utan extra kostnad. 

Text: Elin Fellman

1. Fråga

Vågar du fråga finns alla möjligheter att bli uppgraderad till ett bättre hotellrum. Kan hotellet inte erbjuda dig en gratis uppgradering kanske du istället erbjuds en uppgradering till ett mycket rabatterat pris. 

2. Kontakta hotellet innan

Om du hör av dig till hotellet i förväg och berättar att du firar en bröllopsdag eller liknande är det inte ovanligt att hotellet uppmärksammar det på något sätt, kanske uppgraderar dig till ett bättre rum. 

3. Häng INTE på låset

Att anlända till hotellet före utsatt incheckningstid förbättrar inte dina chanser till en uppgradering. Kommer du istället lite senare har personalen inte lika mycket att göra och har hunnit skaffa sig en uppfattning över vilka rum som är lediga och inte.

4. Lågsäsong

Reser du under lågsäsong finns det fler lediga rum och chansen att bli uppgraderar ökar. Så enkelt är det. 

5. Undvik billigaste rummet

Väljer du det billigaste rummet när du bokar är det kanske inte så troligt att du bli uppgraderad till ett bättre rum. Personalen tenderar att belöna kunder som redan han lagt lite pengar på ett rum. 

6. Boka direkt på hotellet hemsida

Att boka direkt med hotellet snarare än en tredjepartssajt är en bra idé, eftersom hotell i allmänhet är angelägna om att slippa betala provision till bokningssidan.

7. Välj ett nyöppnat hotell

Nya hotell är mindre benägna att vara fullbokade, samt mycket måna om att vilja bygga ett gott rykte och kommer sannolikt att behandla sina första kunder med det lilla extra.

8. Var lojal

I hotellbranschen är lojala kunder något man både månar om och strävar efter. Att gå med i lojalitetsprogram är ett säkert sätt till olika förmåner. Olika hotellkedjor har olika system, så börja med att kolla upp ditt favorithotell.

The Telegraph

Allt om Resor

Publicerad: 2019-12-11