PROMOTION

Arosa Lenzerheide

Mar 03, 2020

De två välkända orterna Arosa och Lenzerheide är ett vinterparadis som länkades samman i januari 2014 genom öppningen Urdenbahn. Resultatet är ett snöparadis med 225 snösäkra pister och ett fördubblat antal mysiga berghytter.

Vintern i regionen Graubünden lovar soliga dagar med härliga vinteraktiviteter. Arosa Lenzerheide har snögaranti och preparerade pister på upp till 2,865 meter över havet. Genom det fantastiska vinterlandskapet kan du också njuta längdspåren och de idylliska vandringslederna.

Varför inte kombinera kroppsliga aktiviteter med kultur som till exempel Arosa Humor Festival som den oförglömliga Magic Forest i Lenzerheide och lägg därtill otaliga många sportevenemang.

Skidåkning och snowboard som vidgar dina sinnen! Arosa Lenzerheide bjuder både på breda backar för stora svängar och stupa pister som bidrar till mjölksyra i benen och får hjärtat att slå lite snabbare.

Early-birds såväl som nattugglor kan njuta unika stunder i backen antingen genom att vara först i de preparerade backarna tidig morgonstund alternativt sist ner då backen är upplyst av fullmånen.
Kanske en kvällstur med pistmaskin eller njuta en magisk kväll på berget med fondue som avslutas med kälke nerför berget.

© Ferienregion Lenzerheide

Längdskidor – spår för alla nivåer

Destinationen erbjuder nästan 90 km längdspår. Oavsett om man föredrar skate eller klassiskt så kommer du definitivt hitta dina egna favoritspår. Inbäddat bland bergen har du fantastiska panoramaspår, utmanande tävlingsbanor och mysiga rundturer.
Medan den internationella eliten möts på FIS Tour de Ski i Lenzerheide, tävlar de glada amatörerna i andra årliga tävlingarna.

Vintervandring – när snön knakar under skorna

Med mer än 140 km markerade och preparerade leder är Arosa Lenzerheide idealiskt för vandring och leder rätt genom snötäckta skogar och landsbygd. Nästan 20 alphyttor med ett varierat kulinariskt utbud kan nås till fots eller med transportmedel eftersom du även kan köpa ett vandringskort med tillgång till liftar och andra transporter.

För mer information:
www.arosalenzerheide.swiss
www.MySwitzerland.com

Mer från RES

Porto Cruz Terrace Lounge 360º. Foto: Pressbild / Espaço Porto Cruz.

Handplockade tips

7 (nya!) upptäckter i Porto

Lissabons lillasyster Porto korkar upp med vin, kultur och otroliga hotell, mitt i smeten i en världsarvslistad stadskärna.

Simon Rogan utanför sin trestjärna L’Enclume i engelska Cumbria. Foto: Pressbild / Three Stars Group.

Handplockade tips

4 matdestinationer att hålla koll på 2024

Resor och mat hänger omistligt ihop, det är sedan gammalt. Men finns det några särskilda platser som foodieresenärer bör zooma in på just nu? RES:s redaktion delar med sig av fyra spaningar på matdestinationer vi i år upplever särskilt spännande.

Peruanskt på taket till hotellet The Madrid Edition. Foto: Oroya at Edition Facebook.

Handplockade tips

5 krogfavoriter i Madrid

Årets europeiska huvudstad för gastronomisk kultur är – Madrid. Det här är våra fem senaste favoriter.