Att resa med tiden på armen
PROMOTION

Att resa med tiden på armen

Att resa blir enklare, säkrare och friare med en klocka i stället för plånbok och mobiltelefon. Fler och fler tar steget till mobil- och kreditkortsfritt resande.

Att vakna i en ny stad är härligt. Många lockas av att ge sig ut och ge sig hän, men utmaningen kan ibland bli att hitta rätt. Vi är många som mer än en gång, lätt bortkommet, frågat receptionen efter direktiv för en löprunda. Och som redan efter några minuter villat bort oss och fått lägga mer energi på att hitta rätt, än att få en bra träningsrunda.

– När jag bor på hotell snörar jag gärna på löparskorna och låter Garmin Fenix 5+ föreslå en sträcka och helt enkelt visa mig vägen, säger Jonas Nilsson, KAM Nordic Watch Market på Garmin.

Koll på sömn och steg

Att resa över tidszonerna kan ställa till det för sömncykeln. Med funktionerna sömnmätning och sömnstatistik hjälper en modern klocka dig att hamna rätt och talar om hur mycket du måste sova ikapp.

Musik

Musik är en stor del av livet. Flera av Garmins produkter stöder Garmin Music, som kan lagra upp till 500 egna MP3-filer i klockan.

–      För de flesta är det viktigt med tillgång till musik och vi vill gärna göra musiken tillgänglig, när du springer, ligger på stranden, reser eller bara kopplar av, säger Jonas Nilsson.

Säkrare shopping

Fler och fler platser blir kontantfria, säkerheten blir bättre för butikspersonal och rån och överfall minskar. Hanteringen av fysiska kontanter försvinner och mer tid kan läggas på exempelvis service och kunden. Garmin ligger i framkant av utvecklingen och har integrerat en betalningsfunktion i klockan.

–      Med ”plånboken” på armen får vi en säker och snabb betalningsprocess. Klockan har man alltid framme och med en enkel handrörelse och kod har du betalat, säger Jonas Nilsson.

Badsemester

Även sol och bad, charter och familjesemester utgör en bra bas för användandet av smarta klockor.

–      Garmins Fenix-klockor är vattentäta att bada, simma och duscha med, mina dagar på stranden blir enklare och smidigare genom musik och betalningsförmåga utan att riskera att tappa kreditkort eller mobiltelefon, säger Jonas Nilsson.

Modern användning av klocka

–      Jag tycker att en klocka 2018 bör kunna användas till mer än visa tid och datum. Jag tror att många redan anser att det är självklart med musik, betalning, puls, sömncykel, multipla tidszoner, träningsfunktioner, karta och kompass i en modern klocka, avslutar Jonas Nilsson.