PROMOTION

Göteborgs bästa spa ligger bland trädkronorna

Oct 10, 2023

Den prestigefulla utmärkelsen Wilhelmina Skogh-priset tilldelas årligen organisationer som utmärker sig i sitt arbete med att leverera kvalitet och en hög nivå av service inom turistnäringen. I förra veckan delades priserna för Västsverige ut – och vinnare i kategorin ”bästa spahotell” blev doldisen Treetop Spa Hangout & Hotell, ett mindre familjeföretag på Hisingen.

 

– Det här hade vi aldrig vågat drömma om när vi började flyga upp byggnadsmaterial med helikopter på berget för att utveckla verksamheten för några år sedan, säger grundaren Tony Lindström.

Travel News Business Forum i västra Sverige är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfta rese- och mötesindustrin. Såväl ledande personer inom turism, hotell, möten, event och resande, som industrins viktigaste kunder och centrala leverantörer samlas. Priserna delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda. Det kan vara teknisk innovation eller en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

I hård konkurrens med flera stora hotell och kedjor vann det lilla familjeföretaget Treetop Spa Hangout & Hotell i kategorin ”Bästa Spahotell” med motiveringen:

”Träd in i en värld bland trädtopparna. Här kunde du lika gärna ha befunnit dig på Hawaii, men läget är en sju minuters bilresa från Göteborg. Det känns lyxigt. Treetop Spa Hangout & Hotel är en naturlig skönhet och erbjuder utomhus- och inomhuspool, restaurang och hela fyra barer. Med utsikt till Göteborg.”

– Det känns fantastiskt. Det är extra kul att de gått utanför de traditionella ramarna och prisat något spektakulärt och okonventionellt, säger Tony Lindström, vd och grundare av Treetop Spa Hangout & Hotell.

  • Treetop Spa vann i kategorin Bästa spahotell

  • Treetop Spa

  • Jennifer Lindström och Daniel Lindström från Treetop Spa


Familjedröm går i uppfyllelse

Tony med familj startade företaget 1984 och sedan dess har han och familjen kämpat för att förverkliga sin dröm. Från början var verksamheten förlagd i huvudbyggnaden, som uppfördes 1908, men efter ett tag satsade man på utomhusspa och blev snabbt fullbokade. Det ena gav det andra och med tiden hade berget på tomten börjat exploateras. Idag har man 25 rum och fem villavagnar – tillsammans med restaurang, fyra barer och pooler både inom- och utomhus.

– Det har varit ett annorlunda projekt där vi varit tvungna att flyga upp material och maskiner för att kunna bygga. Vid vissa tillfällen hängde hantverkare mer eller mindre i livlinor för att få ordning på grejerna, säger Lindström.

Priset är en efterlängtad boost för alla inblandade och förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för det annorlunda hotellet på berget, med utsikt över stora delar av Göteborg.

– Alla som kommer hit blir berörda när de kommer upp på toppen, avslutar Tony Lindström.

Tony Lindström

För ytterligare info:

Tony Lindström, vd och ägare Treetop Spa Hangout & Hotel

Telefon: 0706-05 28 54. Mail: info@treetopspa.se

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!