Berlin, Tyskland: RES-vinnaren firade murens fall
Tyskland

RES-vinnaren firade murens fall

Tobias blev den lyckliga vinnaren i RES Berlintävling. Han belönades med en resa till Berlin med airberlin tillsammans med sin dotter. Här berättar han om resan och om 25-årsjubileet av Berlinmurens fall. 

Den 9 november firade tyskarna att det är 25 år sedan Berlinmurens fall. En historisk händelse som firades genom att en vit ballong i taget släpptes upp i luften som en symbol för den nyvunna friheten.

Hur kändes det att vara där?
– Det var verkligen mäktigt. Jag hade tänkt innan att det kommer bli häftigt, men jag kunde inte ana hur pass stort det skulle bli. Tusentals människor hade samlats och jublade när ballongerna släpptes. Jag är glad att min nioåriga dotter fick vara med och lära sig lite historia. 

Hur var resten av helgen?
– Det kändes verkligen av att tyskarna firade. Överallt längs muren fanns målningar av konstnärer såväl som graffiti och stämningen var verkligen härlig.

Vad gjorde ni mer?
– Massor! Vi var uppe i tv-tornet, besökte riksdagshuset och åkte runt i staden. Det fanns så mycket att se. Jag tycker man ska våga testa på saker i Berlin, vi åkte runt med tunnelbanan och det var inga problem alls.

Publicerad: 2014-11-25