Foto: Ben Kane
Intervju

Hallå där Yoga Girl!

RES reste till den lilla ön Aruba med slogan ”One Happy Island” och passade på att ta ett yogapass och en pratstund med svenska yogasuccén Rachel Bråthén, mer känd som Yoga Girl, som bor på ön. 

Text: Kajsa Beausang

Hur hamnade du på Aruba?
– Tack vare av kärleken. Jag bodde i Costa Rica 2010 och reste till Aruba på semester en vecka. Jag klev in i en surfshop och där stod han. Dennis. Fem dagar senare flyttade jag hit. Jag tänkte att jag testar i en månad, men jag flyttade aldrig tillbaka. Idag är vi gifta – och jobbar tillsammans.

Hur börjare yogakarriären?
– Jag hade ingen plan på att yogan skulle bli någon karriär från början. Jag behövde ett jobb och jag hade utövat yoga en längre tid, så jag utbildade mig till yogainstruktör. Det var väldigt enkla förhållanden från början, jag höll klasserna under ett träd med strandhanddukar istället för riktiga yogamattor. Jag gick runt bland solstolarna och raggade upp deltagare bland solbadande hotellgäster. Efter en tid blev jag erbjuden jobb som yogadirektör på ett av hotellen här på Aruba.

Nu planerar du att öppna ett eget yogacenter på Aruba. Berätta!
– Ja, Island Yoga. Vi har precis hittat vår lokal och håller på och bygger om och renoverar. Förhoppningsvis kommer vi att kunna öppna i november eller december. Det här blir helt och hållet vårt eget, vår verksamhet helt fristående. Det blir öns första yogacenter och vi kommer även att ha ett holistiskt kafé och restaurang samt en butik med fina saker och kläder, som bohemiska klänningar och annat härligt. Det är redan väldigt många från Sverige som kommer till Aruba på yogaresor, så vi ser fram emot att kunna välkomna ännu fler.

Var det ett svårt beslut att flytta från Sverige?
– Tvärt om. Jag har alltid känt att jag ska leva utomlands. Sverige är för kallt för mig, jag kan inte tänka mig att flytta tillbaka. Här finns en helt annan tillvaro, det är inte alls samma stress, folk klagar sällan trots att många är fattigare, det saknas infrastruktur och mycket av det materiella som finns i Sverige, men jag anser att livskvaliteten här är mycket högre och folk är glada och stolta.

Vart åker du när du har semester?
– Ingenstans! Jag reser så otroligt mycket jämt, så när jag är ledig vill jag bara stanna hemma. Jag brukar inte ta särskilt mycket semester, jag hinner igen, men i år har jag bestämt mig för att göra det – jag ska försöka vara ledig riktigt mycket!

 

 Ben Kane

Foto: Ben Kane

Foto: Ben Kane


Foto: Ellos

Om Rachel Bråthén

Yrke: Yogainstruktör, författare, inspiratör och entreprenör

Familj: Maken Dennis Schonevend, tre hundar och en get.

Från: Stockholm

Bor: Aruba

Antal följare på Instagram: 1,9 miljoner

Mer info: islandyoga.com, rachelbrathen.com

Publicerad: 2016-06-21