Queensland, Australien: Undervattensmuseum vid Barriärrevet blir hotell
Foto: Cruisewhitsundays
Tips

Undervattensmuseum vid Barriärrevet blir hotell

Först var det ett undervattensmuseum. Men efter omfattande skador i samband med en cyklon 2017 tvingades anläggningen att stänga och har nu byggts om till ett flytande hotell med utsikt mot det Stora Barriärrevet. 

Text: Elin Fellman 

Vad sägs som ett hotellrum med glasväggar från golv till tak samt en fantastisk utsikt mot världens största korallrev? Från och med nästa år kommer du att kunna checka in på undervattenshotellet vars hotellsviter är placerade på en ponton under vattnet.

Från lyxsviterna, som hotellet har döpt till "Reefsuites", är man nära det färgstarka djur- och växtlivet i korallreven utanför. Här kan du bland annat skymta coola fiskar, sköldpaddor eller någon enstaka haj. 

För de som tycker att det är klaustrofobiskt att sova under vatten finns också möjligheten att bo på pontonens övre däck i fast installerade tält. 

Det nya hotellet kommer att ligga cirka sju mil utanför Airlie Beach i delstaten Queensland. Undervattenssviterna kommer att öppna sommaren 2020. 

En natt kostar från cirka 5000 kronor, men då ingår också alla måltider, båtutflykter, en snorklingstur och en resa i en undervattensfarkost. 

Lonley Planet

Allt om Resor

Publicerad: 2019-09-30