Sydney, Australien: 6 tips i sköna Sydney
Resetips

6 tips i sköna Sydney

Sydney är en drömstad för många svenskar och förälskelsen är ofta omedelbar, bestående och ömsesidig. Här är sex sköna tips som är lätta att gilla.

Text: Linda Larsson

Lediga hotellrum & priser i Sydney

Watsons Bay Boutique Hotel

Mysigt läge i Watsons Bay med havet som granne. 31 ljust inredda och fräscha rum. Hotellets beach club och restaurang är också populär bland hippa Sydneybor som åker hit för att dricka rosé och äta färska skaldjur.  
1 Military Rd, Watsons Bay
Lediga rum & priser

 

The Newport

Newport är en förort utanför Sydney vars strand har blivit en populär tillflyktsort för Sydneybor på helger. The Newport, som drivs under Merivalegruppens flagga, är ett av Newports hippaste ställen. Här finns ett flertal olika matstationer att välja mellan inom ett och samma område; gourmépizzorna från Vinnies är att rekommendera.
2 Kalinya Street, Newport, New South Wales

merivale.com/venues/thenewport

 

Opera Bar, Circular Quay

Trevligt ställe precis bredvid Operahuset och ett perfekt ställe att gå till för ett glas vin eller två (eller fem). Turistigt måhända men faktiskt ett populärt ställe även för Sydneybor. Vill du äta är det också bra kvalité på meny och råvaror. Småhungrig? Varför inte beställa in några ostron till ditt glas rosé?
Macquarie St, Sydney
operabar.com.au

 

The Boathouse, Shelly Beach

Rostat bananbröd med mascarpone eller kanske pannkakor på rökt lax? Gillar du frukost är The Boathouse i Shelly Beach (Manly) ett bra ställe att inleda dagen. Även ett bra lunchalternativ med mycket skaldjur på menyn. Shelly Beach ligger i Manly som ligger lite utanför Sydneys centrala delar men är enkelt att ta sig till med färja från Sydney Harbour.
1 Marine Parade, Manly
theboathousesb.com.au

 

Yellow 

Vegetarisk fine dining. Modern matlagning där kött har bytts ut mot grönsaker. Visst används fortfarande ägg och mjölkprodukter i matlagningen men säg till så kan menyn anpassas och bli vegansk.

57 MacLeay Street, Potts Point
yellowsydney.com.au

 

Miss Brown Vintage

Miss Brown Vintage finns representerad i hela Australien och såklart - i hipstriga Surry Hills. Här fyndar du vintage från 1950-90-talet. Är du på jakt efter slitna gamla Levis är det här stället du ska leta.

Surry Hills, 332 Crown Street, Sydney
missbrownvintage.com

Lediga hotellrum & priser i Sydney

Vår stora reseguide till Sydney hittar du HÄR.

 

Publicerad: 2019-01-30