Sydney, Australien: Här är 5 tips vi gillar i härliga Sydney
Tips

Här är 5 tips vi gillar i härliga Sydney

Sydney är en avslappnad stad med en fenomenal restaurang- och bar scen och där stranden och en variation av vandringsleder befinner sig endast ett stenkast bort. Här kommer 5 tips på lite smått och gott från vår Sydney-korre.

Text: Johan Augustin & Sofia Sundström

The Grounds of Alexandria

Detta är inget vanligt kaffe-hak utan mer en institution. Här anordnas event genom hela året, och olika marknader som julmarknad eller med arabiska influenser. Ett nerlagt industriområde har förvandlats till en grön oas med trädgårdar där tama djur som får och getter visas upp.

7a/2 Huntley St, Alexandria NSW 2015

thegrounds.com.au

The Apollo Restaurant

Grillad bläckfisk och stark tzatziki, som den ska serveras i Grekland. Grekiska viner till importerad feta och oliver. Du kommer inte närmare Grekland än hos ett besök på Apollo. Kalinixta!

44 MacLeay St, Potts Point NSW 2010

ttheapollo.com.au

Spicers Potts Point

Lyxhotellet ligger inom gångavstånd till trendiga kaféer, Kings Cross tågstation, till Downtown Sydney och hamnen. Frukostbuffén är svårslagen, och läget i mysiga Potts Point med hotellets smakfulla inredning med konstverk gör att du vill stanna kvar mer än en natt. Kostar omkring 1300 kronor för ett dubbelrum.

122 Victoria Street

spicersretreats.com

Lediga rum & priser

Manly to Spit Bridge Coastal Walk

Sydney har många vandringsleder och den kanske bästa är Spit till Manly. Tio kilometer genom norra Sydneys exklusiva villakvarter, stränder och bushlandskap. Stanna till på vägen och ta ett dopp vid en avskild bukt, med Downtown Sydney som backdrop. Ta bussen till Spit och färjan hem från Manly.

sydneycoastwalks.com.au

Glebe Market

En av stadens äldsta marknader är klassiska Glebe Market som håller öppet varje lördag 10 till 16. Mat, böcker, hantverk; upcycled or recycled? Du hittar garanterat fynd bland stånden!

På hörnet av Derby Place och Glebe Pt. Road.

glebemarkets.com.au

Lediga rum & priser i staden

Du hittar vår stora reseguide till Sydney här.

Publicerad: 2019-05-20