Sydney, Australien: Sydneys bästa shopping och sevärdheter
Miniguide

Sydneys bästa shopping och sevärdheter

De flesta förknippar Sydney med Operahuset och Bondi Beach. Men däremellan finns så mycket mer. Inte minst områdena Paddington och Darlinghurst, som de flesta turister bara åker förbi. Det är synd, för här väntar några av Sydneys bästa shoppingstråk. 

Text och Foto: Linda Larsson

Lediga rum & priser i Sydney

5 X Se och göra

Gröna parkområden, viktorianska terrasshus och små gallerier – att strosa runt i Paddington och Darlinghurst är en fröjd. Här finns oändligt mycket saker att hitta på. Varje dag kan bli ett nytt äventyr och ingen dag behöver bli den andra lik. Men just det är väl också charmen med storstäder.  

Centennial Park, Paddington
Sydneys gröna lunga gränsar till östra Paddington. I den här enorma parken kan du vandra i timmar. I träden kraxar kakaduor och sida vid sida hänger fladdermöss.
Här finns sjöar, lekparker, stora rugbyplaner och ett stall med hästar, så bli inte förvånad om någon rider förbi när du går din morgonrunda.
Paddington Gates, Centennial Park

centennialparklands.com.au

Cork and Canvas, Darlinghurst
Måla och dricka vin – visst låter det som en rätt bra kombo? Och det är precis vad du kan göra här. Cork and Canvas ger dig penslar, färg och en duk att måla på samt instruktioner från en entusiastisk lärare, det enda du behöver ta med dig är vin. Ett kul sätt att vara kreativ för en kväll, men måste förbokas.

106 Oxford Street, Darlinghurst
corkandcanvas.com.au

Fixa naglarna
I Sydney kryllar det av salonger som erbjuder manikyr och pedikyr, den ena mer prisvärd än den andra. För runt 300 spänn får du oftast både tår och fingrar redo för stranden. Safir Beauty är en av flera bra salonger i Paddington.

62 Oxford Street, Paddington
safirbeauty.com.au

Paddington Reservoir Gardens, Paddington

På 1800-talet var Paddington Reservoir Garden, som namnet antyder, en vattenreservoar. Nu är det en kulturarvslistad trädgård som ofta arrangerar utställningar av olika slag. Varma dagar är det ett bra ställe att gå till för att söka skugga under pelarna. Gå hit med en bok och en take away-kaffe, andas och njut.

Australian Museum of Magical Arts

Unikt litet museum som leder besökaren in i magikernas förtrollade värld. Här får du en rundtur, ledd av magikern James, som lär dig hur magi har påverkat krig, vetenskap, medicin och Hollywood. Museet ligger precis intill teatern The Magicians Cabaret så den som vill kan följa upp besöket med middag och kabaré.

91 Riley Street, Darlinghurst
sydneymuseums.com.au

5 X Shopping

Paddington är en fashionistas dröm. Området kryllar av små modebutiker med plagg som påminner om svensk design – den australiensiska är bara lite mer vågad. Ta med en stor resväska så att du har plats för extra bagage när du reser hem. Till Darlinghurst går du snarare för att köpa ett par rosa speedos eller en genomskinlig tröja (som sagt: Darlinghurst påminner mer om Berlin).

Paddington Market, Paddington
Varje lördag är det marknadsdag runtom i Sydney och så även i Paddington. Paddington Market har haft öppet varje lördag sedan 1973. I utbudet finns det mesta: smycken, kakor, blommor, kuddfodral, doftljus, tavlor... Öppet kl 10–16 om vädret tillåter.

395 Oxford Street
paddingtonmarkets.com.au

William Street, Paddington
Modebutiker, australiensiska flaggskeppsbutiker, pubar, restauranger och konstgallerier. Gulliga William Street är en dold liten goding, en gata att bara strosa på. Gatan i sig är en fröjd för ögat och för den shoppingsugna finns otaliga chanser att fynda märken du inte hittar hemma.

williamstreetpaddington.com.au

Pelle Shoes, Paddington
I 23 år har Monica Schnieper sålt designskor och väskor i den här gulliga lilla second hand-butiken på William Street. På hyllorna trängs Jimmy Choo med Gucci och Prada och i skyltfönstret glimmar allt i svart och guld. Den här butiken är lika mycket modehistoria som affär.

90 William Street, Paddington
pelleshoes.com.au

Paddington Town Hall, Paddington
I Paddington Town Hall arrangeras ofta stora lagerutförsäljningar där du kan hitta allt från märkeskläder till lakan och kostymer. Med det sagt: ibland ekar lokalerna tomma. Men det är värt att hålla utkik efter nästa lagerutförsäljning för priserna är ofta riktigt bra. Paddington Town Hall ligger precis bredvid biblioteket.

249 Oxford Street

Funkis, Paddington
Skandinavisk design är populär i Australien och är du ute efter en present till en australiensare men tycker Ikea känns tråkigt är det hit du ska gå. På Funkis säljs allt från moderiktiga svenska trätofflor till klänningar från Rodebjer och tvålar från Lilla Bruket. Här doftar det ofta nybakade kanelbullar. Passa gärna på att ta en fika i det intilliggande fiket.

202 Oxford Street
funkis.com

Läs den stora reseguiden till Sydney HÄR.

Publicerad: 2019-10-16