Sydney, Australien: Turister ignorerar skyltar på dödliga selfieklippan
Getty Images
Nyhet

Turister ignorerar skyltar på dödliga selfieklippan

Myndigheter i Australien har satt upp varningsskyltar vid farliga Diamond Head Bay i Australien – men turister ignorerar dem. Så sent som i mitten av augusti omkom en kvinna vid stupet i jakten på den perfekta selfien. 

Text: Elin Fellman

Den 27-åriga kvinnan trillade ner för klippan när hon skulle ta en selfie nära kanten av Diamond Head Bay utanför Sydney, skriver Travel + Leisure. Bara timmar efter dödsfallet trotsade flera andra turister varningsskyltarna och hoppade över staketet och tog selfies på samma plats. 

Myndigheterna i landet har länge vetat om problemet. I juni beslutade man att installera en övervakningskamera, bygga hinder, sätta upp skyltar på flera språk och öka patrulleringen vid klippan för att avskräcka människor från att gå dit. 

Enligt en studie som publicerades i Journal of Family Medicine and Primary Care har över 250 människor dött när de skulle ta en selfie mellan åren 2011-2017. 

– De här selfiedödsfallen har blivit ett stort folkhälsoproblem, säger Agam Bansal, författaren av studien, till The Washington Post. 

Travel + Leisure 

The Washington Post

Publicerad: 2019-09-03