Bäst i världen – Systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen
Intervju

Bäst i världen – Systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen

När systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen åker på semester föredrar de lokala smaker, spännande äventyr och att ha familjen som resesällskap. Här är Kristin och Malins bästa...

Text: Elin Fellman

...hotell

Lediga rum & priser

– Evason i Hua Hin, Thailand. Vi åkte dit med mamma och hela familjen för ett par år sedan och trivdes superbra. Vi gillar tänket med ekologiska och mjuka material i rummen.

...reseminne

Malin: – Oman. Jag hade en väldigt stark upplevelse där. Vi togs emot med så otroligt mycket kärlek och respekt. Landet var väldigt vackert och rent och fint.

Kristin: – USA. Vi besökte en kompis utanför San Francisco och sen bilade vi ner till Los Angeles. Det var en magisk resa, vi hade inte bokat så mycket i förväg så det blev mycket spänning. Diskussionerna i bilen blev också något alldeles extra.

...weekendstad med tåg

– Vi älskar att åka tåg och tar ofta tåget till Järvsö. 

…familjeresa

– Att få uppleva nya platser tillsammans med barnen och se deras nyfikenhet är det bästa med att resa med familjen. Då spelar det ingen roll var man åker. Vi åker väldigt sällan på traditionella charterresor, utan vill upptäcka mat och traditioner från alla olika delar av världen.

...naturupplevelse

Malin: – När hela familjen var på Mallorca och dök och snorklade från en lite större gummibåt. Det var en underbar upplevelse av hav och natur tillsammans.

Kristin: – Jag var nere i Harwoods Hole på Nya Zeeland och vi klättrade 50 meter ner på bergväggen. Sen var det 130 meter fritt fall. Där nere var det trånga gångar, stora mäktiga hallar, stalagmiter och vattenfall. Helt otroligt.

...packtips

Malin: – Använd ryggsäck, då kan man rulla sina kläder och tar bara med det viktigaste.

Kristin: – Jag packar snarare för mycket. Men jag gillar att ha med allt jag behöver och att ha allt nära till hands.

...pryl på resan

Malin: – Nackkudde.

Kristin: – En vanlig kudde hemifrån och en återfuktningskräm eller olja.

...restaurang

– Duke i Palma de Mallorca, ett riktigt avslappnat surfställe. Han som äger restaurangen är en grek som är uppvuxen i Tyskland och har studerat i USA. Maten är väldigt blandad, med influenser från bland annat Asien, Mexiko och Grekland.

...ö

Kristin: – Mallorca. Jag hade en väldigt skev bild av Mallorca och trodde att det bara var turistigt och plastigt, men nu har jag varit där mycket och naturen är helt fantastisk. Stockholms skärgård och Fiskebäckskil är också stora favoriter.

...bar

Kristin: – Utanför den kroatiska ön Hvar finns det en liten ö med en supermysig bar med stora kuddar och en stor uteplats bland trädtopparna. Men tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på den.

Aktuella med: KappAhls nya höst- och julkollektion, som bland annat innehåller kedjans första hållbart framtagna plagg.

Publicerad: 2019-12-16