Booking kastar ut Sea World från sajten
Getty Images
Nyhet

Booking kastar ut Sea World från sajten

På uppmaning av djurrättsorganisationen Peta har bokningsportalen Booking.com bestämt sig för att sluta sälja biljetter till djurparker och cirkusar. Bland annat stoppar bolaget biljetter till det välkända akvariet Sea World, skriver Travel Daily News.

Text: Elin Fellman 

Ett bolag som stoppas från att sälja biljetter via Booking.com är Sea World som driver tre marina temaparker i USA. De tre parkerna hade förra året totalt 23 miljoner besökare och därmed är Sea World ett av de största bolagen inom nöjesparksmarknaden. Bolaget har också fått massiv kritik för hur man behandlar sina späckhuggare och delfiner, bland annat för att de lever i för små akvarier. Bolaget har nu meddelat att den nuvarande generationen späckhuggare i nöjesparkerna kommer att bli den sista.

– Booking.com hjälper till med att utplåna kränkande djurattraktioner och stärka den humana turismen, säger PETA:s verkställande direktör Tracy Reiman, som uppmanat Booking.com att ta ställning mot djurparkerna.

På Petas hemsida skriver djurrättsorganisationen att även brittiska flygbolaget British Airways slutat sälja biljetter till bland annat Seaworld. Även Ving avslutade sitt samarbete med Seaworld redan 2018.

Publicerad: 2019-10-15