Brasilien: Brasiliansk fiskebodslycka
Brasilien

Brasiliansk fiskebodslycka

Brasiliens mest attraktiva tillskott på hotellhimlen är Uxua Casa Hotel som ligger beläget i den lilla fiskebyn Trancoso på Bahia-kusten. Här har man förvandlat nio traditionella fiskebodar till glamorösa boenden. Wilbert Das har designat husen och tagit hjälp av lokala konstnärer som alla fått sätta sin individuella prägel. Resultatet är personlig och bekväm bohem-lyx.

”Paradiset på jorden” har fiskebyn Trancoso kallats av kringresande genom årtionden.  Med Uxua Casa Hotel vill man spä på denna föreställning och mycket varslar om att man lyckas. Uxua satsar på lyx i kvadrat med pooler, spa och personlig service till alla gäster.

De nio husen har alla olika namn och karaktärer. Gulab Mahal exempelvis, är hippieinspirerad med meditationsutrymme och en avslappnande trädgård. Zé e Zilda har tre sovrum och rymligt kök – ultimat för familjer, större sällskap och middagsbjudningar. Casa da Árvore däremot är influerad av en träkoja med sina tre våningar och sitt halmtak – givetvis ingen spartansk boning utan fullt utrustad med toppmodernt badrum och flashig veranda. Naturligtvis är stranden inte långt borta från någon utav boningarna, på fem minuters gångavstånd når man vattnet och hotellets egen beach-lounge med flott inredning tillverkad av gamla fiskebåtar.

Uxua Casa Hotel, Quadrado,Trancoso
+55 73 3668-2277
Lediga rum & priser

Publicerad: 2009-06-30